Data publicării:

Federaţia portugheză şi-a lansat propriul post de televiziune

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Federaţia portugheză de fotbal (FPF) şi-a lansat joi propriul post de televiziune, Canal 11, o premieră pentru o federaţie în lumea fotbalului, eveniment la care a participat şi starul lusitan al echipei Juventus Torino, Cristiano Ronaldo, informează cotidianul L'Equipe.

Postul de televiziune va emite 24 de ore din 24, un fapt inedit în contextul în care cluburile îşi crează propriile posturi TV.

"Să visezi, să te baţi pentru a deveni cineva, să crezi că totul este posibil", cu aceste cuvinte ale vedetei Cristiano Ronaldo şi-a început Canal 11 emisia pe principalele trei reţele de cablu.

"Este un proiect pionier la nivelul Federaţiilor de fotbal...Noi vom căuta să fim la înălţimea acestei mari provocări. Proiectul nostru a fost susţinut de la început de UEFA, care a participat la finanţarea sediilor postului, ce va fi instalat în Cetatea fotbalului", un complex care găzduieşte sediul şi centrul tehnic al FPF de la periferia Lisabonei.

Postul va fi dedicat în totalitate fotbalului în ansamblul său şi va difuza în special fotbal feminin, dar şi diferite variante ale acestui sport aflate sub egida FPF, cum ar fi futsal sau fotbal pe plajă.

Fostul internaţional Vitor Baia a fost selecţionat pentru a prezenta această emisiune. Postul va difuza nu doar talk-show-uri, dar şi emisiuni de analiză, dezbateri, transmisii de la peste 600 de meciuri în direct sau difuzarea unor interviuri cu personalităţi sportive.

FPF a investit 1 milion de euro în acest proiect şi speră că se va finanţa din publicitate, vânzarea de conţinut, precum şi din acorduri cu difuzorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel