Federația Maghiară de Fotbal interzice steagurile și fularele cu „Ungaria Mare”
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ) a anunțat interzicerea fularelor care prezintă harta Ungariei Mari, după ce, în noiembrie 2022, premierul Viktor Orbán a purtat un astfel de accesoriu.

Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ) a anunțat interzicerea expunerii fularelor care prezintă harta Ungariei Mari, a informat postul de știri ungar Magyar Jelen.

În noiembrie anul trecut, cinci dintre țările vecine Ungariei l-au condamnat pe premierul maghiar Viktor Orbán pentru purtarea fularului, susținând că aceasta reprezintă o poziție revizionistă, dar Orbán a spus la acea vreme că nu există niciun motiv de interpretre.

Harta Ungariei Mari înfățișează Ungaria înainte de a fi împărțită după Primul Război Mondial, ceea ce a dus la pierderea Ungariei a două treimi din teritoriul său și o mare parte a populației sale în fața unui număr de țări vecine.

CITEȘTE ȘI     -     VIDEO - Chirieac, reacție după ce Viktor Orban a purtat un fular cu harta Ungariei Mari

Scurta disputa diplomatică care a urmat a fost rezolvată rapid la o întâlnire a celor din Grupul de la Visegrád, în Slovacia.

Mesaj politic provocator

Magyar Jelen, invocând rapoarte conform cărora MLSZ a interzis fularele din meciurile internaționale, a întrebat federația despre motivul din spatele deciziei. MLSZ a spus ca răspuns că problema datează din martie trecut, când organizatorii unui meci Irlanda de Nord-Ungaria au încercat să ia fularele de la suporterii maghiari. Acesta a adăugat că atât UEFA, cât și FIFA consideră că aceste eșarfe afișează un mesaj politic provocator.

„Inspectorii UEFA și FIFA pot interpreta aceste simboluri ca purtând un mesaj politic cu intenție provocatoare”, a scris MLSZ într-un comunicat.

„Afișarea mesajelor politice este interzisă de regulile UEFA și FIFA și, prin urmare, MLSZ poate fi sancționată în astfel de cazuri conform reglementărilor aplicabile”, se mai arată în mesaj.

„Pentru a preveni acest lucru, asociația va continua să refuze să permită afișarea unor astfel de steaguri până când practica disciplinară a UEFA în acest sens se va schimba și cere tuturor să se abțină de la afișarea unor astfel de steaguri și bannere la meciurile echipei naționale”, mai precizează declarația, conform RMX.

CITEȘTE ȘI     -    Nicolae Ciucă a vorbit despre Viktor Orban, care a purtat un fular cu harta Ungariei Mari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel