FCSB şi Maccabi Tel Aviv au încheiat la egalitate cu scorul de 1-1, în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Marți seara, pe Stadionul Steaua din București, FCSB și echipa au terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), în prima manșă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor.

Oaspeţii au deschis scorul prin Dan Biton (71), dar FCSB a egalat prin Joyskim Dawa (75), într-un meci în care campioana României merita mai mult.

Prima repriză a fost una modestă, cu două oportunităţi pentru roş-albaştri, prin Băluţă (16) şi Daniel Popa (24), şi tot două pentru Hapoel, prin veteranul Zahavi (8, 44), cu şuturi din marginea careului.

FCSB a dominat partea secundă şi şi-a creat ocazii bune de gol.

Oaspeţii au avut o şansă notabilă prin Cohen (48), care acesta a tras pe lângă poartă din poziţie foarte bună.

Băluţă s-a aflat din nou în prim-plan (51, 52), dar a tras slab la poartă în primul caz, fiind blocat de Shlomo un minut mai târziu.

Prima ocazie clară a echipei antrenate de Charalambous a venit abia în min. 58, când Ştefănescu a centrat în careu, iar Miculescu a reluat cu capul, însă portarul israelian a respins de sub transversală. Imediat (59), Ştefănescu a centrat din nou, Şut a plast o lovitură de cap, însă Mishpati a respins.

Băluţă (67) a fost încă o dată imprecis într-o situaţie cu potenţial.

Manşa secundă va avea loc pe 31 iulie, la Budapesta, pe Bozsik Arena

Maccabi Tel Aviv a dat lovitura contrar cursului jocului (71), când Addo a trecut uşor de Creţu şi a şutat, Târnovanu a respins, dar Dan Biton a reluat în plasă.

FCSB a reuşit să egaleze la scurt timp, dintr-o fază fixă (75): Olaru a centrat din lovitură liberă, iar Dawa a reluat cu capul de la 7 metri.

Până la final, FCSB a mai avut câteva oportunităţi bune, dar Ştefănescu (78) a reluat imprecis din centrul careului la centrarea lui Radunovic, Musi (90+6) a trimis pe lângă poartă din 3 metri la centrarea lui Olaru, iar Miculescu (90+8) a şutat slab, fără emoţii pentru Mishpati.

Manşa secundă va avea loc pe 31 iulie, la Budapesta, pe Bozsik Arena.

În cazul în care va trece de Maccabi Tel Aviv, FCSB va da în turul al treilea preliminar peste învingătoarea dintre Shamrock Rovers FC (Irlanda) şi Sparta Praga (Cehia). Campioana României ar juca prima manşă în deplasare, pe 6 sau 7 august, iar revanşa ar avea loc la Bucureşti, pe 13 august.

Dacă va fi eliminată de Maccabi Tel Aviv, FCSB va juca în turul al treilea preliminar din Europa League cu învinsa dintre FK Panevezys (Lituania) şi Jagiellonia Bialystok (Polonia). Jagiellonia a câştigat cu 4-0 în Lituania. Campioana României ar juca prima manşă în deplasare, pe 8 august, iar manşa secundă la Bucureşti, pe 15 august, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel