FC Barcelona - Real Madrid, finală în Supercupa Spaniei. El Clasico se va disputa în Arabia Saudită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Real Madrid - FC Barcelona. Echipele de start din ”El Clasico”
Real Madrid - FC Barcelona. Echipele de start din ”El Clasico”
FC Barcelona s-a calificat în finala Supercupei Spaniei, după ce a învins cu 4-2 la loviturile de departajare echipa Betis Sevilla, joi seara, pe King Fahd International Stadium din Riad, în faţa a 38.624 de spectatori.

Scorul a fost egal la finalul timpului regulamentar de joc (1-1) şi al prelungirilor (2-2). Pentru Barca au marcat Robert Lewandowski (40) şi Ansu Fati (93), în timp ce golurile andaluzilor au fost reuşite de Nabil Fekir (77) şi Loren Moron (101).

La loviturile de departajare, pentru catalani au transformat Robert Lewandowski, Franck Kessie, Ansu Fati şi Pedri, în timp ce pentru andaluzi au punctat Willian Jose ş Loren, iar Juanmi şi William Carvalho au ratat.

Cu această ocazie, internaţionalul spaniol Sergio Busquets a disputat al 700-lea său meci în tricoul Barcelonei, fiind al treilea jucător din istoria clubului catalan ca număr de partide jucate, după Lionel Messi (778) şi Xavi Hernandez, actualul antrenor al grupării 'blaugrana (767).

FC Barcelona o va înfrunta în finala programată duminică pe marea sa rivală Real Madrid, care a trecut miercuri, în prima semifinală, tot la loviturile de departajare, de echipa Valencia FC (scor 4-3).

Real Madrid este deţinătoarea trofeului, iar duminică speră să cucerească pentru a 13-a oară în istoria sa Supercupa Spaniei, pentru a o egala astfel pe FC Barcelona la numărul de succese în această competiţie.

Supercupa Spaniei se desfăşoară pentru a treia oară în Arabia Saudită, în formatul cu patru echipe participante (campioana şi vicecampioana din La Liga, câştigătoarea şi finalista Cupei Spaniei). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel