FC Barcelona – Manchester United, o întâlnire reeditată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

FC Barcelona si Manchester United se întâlnesc, sâmbătă, de la ora 21.45, pentru o doua oară într-o finală de Liga Campionilor.

Precedenta lor întâlnire a avut loc în 2009, atunci s-a impus Barcelona, cu scorul de 2-0, partida disputându-se la Roma. Golurile au fost marcate de Eto’o şi Messi.

FC Barcelona si Manchester United s-au mai întâlnit pâna acum de 10 ori în cupele europene, palmaresul fiind egal: 10 3 4 3 17-14.

Sir Alex Ferguson, antrenorul lui Manchester, ar putea deveni primul tehnician care ar avea trei trofee ale Ligii Campionilor din palmares.

Traseul celor două finaliste:

FC Barcelona

A câştigat grupa D, unde le-a avut adversare pe FC Copenhaga, Rubin Kazan şi Panathinaikos Atena. Apoi a trecut de Arsenal Londra (în şaisprezecimi), de Şahtior Doneţk (în sferturi) şi Real Madrid (în semifinale).

Manchester United

A câştigat grupa C, unde le-a avut ca adversare pe Valencia, Glasgow Rangers şi Bursaspor. Apoi a trecut de Olympique Marseille (în şaisprezecimi), de Chelsea Londra (în sferturi) şi Schalke 04 (în semifinale).

Golgheterul competiţiei este Lionel Messi, cu 11 goluri.

FC Barcelona are trei trofee ale Cupei Campionilor Europeni/Liga Campionilor - 1992 (1-0 cu Sampdoria), 2006 (2-1 cu Arsenal) si 2009 (2-0 cu Manchester United). Catalanii au pierdut trei finale - 1961 (2-3 cu Benfica, la Berna), 1986 (0-2, după loviturile de departajare cu Steaua Bucuresti, la Sevilla) si 1994 (0-4, în finala de la Atena cu AC Milan).

Manchester United a câstigat în 1968 primul trofeu al CCE, pe Wembley, dupa o finală cu Benfica Lisabona, scor 4-1 tot după prelungiri. Englezii au mai cucerit cea mai importantă competiţie europeană rezervată cluburilor în 1999 (2-1 cu Bayern Munchen, la Barcelona) şi 2008 (5-4, după loviturile de departajare cu Chelsea, la Moscova) şi au pierdut finala din 2009 (0-2 cu Barcelona, la Roma)

Câstigătoarea Ligii din acest sezon va primi un premiu record, valorând 126 de milioane de euro, în timp ce învinsa va încasa 73 de milioane de euro.

Finala Ligii Campionilor se va disputa pe stadionul Wembley din Londra, care are o capacitate de 86.000 de locuri. Cel ami ieftin bilet a costat 168 de euro, iar cel mai scum 346 de euro. Cele doua echipe au primit câte 24.360 de bilete pentru suporteri.

Echipele probabile

FC Barcelona: Valdes - Dani Alves, Mascherano, Pique, Puyol - Busquets, Xavi, Iniesta - Pedro, Messi, Villa. Antrenor: Josep Guardiola.

Manchester United: Van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidici, Evra - Carrick, Giggs - Valencia, Park - Rooney, Chicharito. Antrenor: Sir Alex Ferguson

Arbitru: Viktor Kassai (Ungaria)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel