FBI va ancheta explozia din portul Beirut
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
FBI
FBI
FBI se va alătura anchetatorilor libanezi în investigația privind cauzele exploziei din portul Beirut.

FBI-ul se va alătura anchetei din Liban care încearcă să determine exact care au fost cauzele exploziei ce a devastat Beirutul, transmite Agerpres, citând AFP. Anunţul a fost făcut azi de numărul doi al diplomaţiei americane, David Hale, aflat în vizită în capitala libaneză.

David Hale vizita cartierul Gemmayze, sever afectat de suflul exploziei care a provocat cel puţin 171 de morţi şi peste 6.500 de răniţi, cartier vizitat săptămâna trecută şi de preşedintele francez Francois Hollande.

Autorităţile libaneze investighează explozia survenită pe 4 august în portul Beirut, după ce s-a descoperit că acolo erau stocate de mai mulţi ani în condiţii necorespunzătoare circa 2.700 de tone de azotat de amoniu. Totuși, preşedintele libanez Michel Aoun ar fi refuzat o anchetă internaţională. 

Trimisul Washingtonului,  a mai declarat că SUA sprijină formarea unui guvern libanez care să răspundă voinţei poporului său şi să se angajeze cu adevărat pentru reforme, după demisia executivului condus de Hassan Diab.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel