Fază tare cu Inteligența Artificială. ”Dom'le, există Dumnezeu? Acum da!”: Iată și centrează, și șutează!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit despre impactul Internetului asupra omului, în contextul în care anul 2024 este unul al alegerilor în majoritatea statelor lumii.

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit în emisiunea ”Nod în Papură” de la DC NewsTV și DC News, despre internet, rețele sociale și Inteligența Artificială, în contextul unui an plin de alegeri, de toate tipurile, de la locale la prezidențiale.

”Este o strategie de marketing, în care ți se cultivă iluzia de gratuitate, evident că cineva va scoate bani, că nu e nimeni tâmpit să dea bani aiurea în tramvai”, a spus sociologul Alfred Bulai cu privire la rețelele sociale.

În acest sens, jurnalistul Val Vâlcu a reamintit o situația care s-a întâmplat în SUA, în urmă cu câțiva ani.

”Când a ieșit Obama, citeam o analiză americană. Și, domnule, ăștia care, mă rog, acuma, să zicem, sunt anti-Trump, ziceau: Obama a avut o strategie inteligentă, modernă, inovatoare. S-a dus către tineri, pe rețele sociale, a vorbit pe limba tinerilor. Când a fost Trump au spus: Domnule, rău, a manipulat pe rețele sociale”, a spus Vâlcu, moment în care a fost completat de Bulai cu ”vara arabă”, când lumea spunea ”ce lucruri senzaționale face internetul”, subliniind în același timp că ”ceva care acum e nasol într-un război, vor spune că e manipulare”.

Val Vâlcu a amintit celor mai tineri de revista ”Anticipația”, cea care ”ne-a livrat câteva povești. Se uita un cercetător, prin gaura cheii, la o maimuță și ce a văzut? Că și maimuța se uita”, a mai spus jurnalistul.

Bulai: Sunt doar niște instrumente

”Problema este, dacă e să judecăm de-adevăratelea, nu Internetul și nicio rețea. Astea sunt doar niște instrumente, adică sunt niște instrumente utilizate de oameni și pot să facă bine sau rău. Ca orice tehnologie. Nu există tehnologie care poate să facă bine fără să facă și rău. Adică de la cuțit până la mașină sau ce vrei tu. Câți mor în accidente auto? Au murit din cauza mașinii? Nu, din cauza unor oameni, care au produs accidentul. Deci nu mașina, în general, ca tehnologie.

Cuțitul este una dintre cele mai mari invenții ale umanității. Au fost milioane de oameni, nimeni nu știe, care au fost omorâți de cuțit. Dar nu s-a pus problema să nu mai folosim cuțite.

Adică ce vreau să zic este că aceeași chestiune este și cu online-ul. Dacă îl folosești sau nu, cum folosești, e doar un instrument. Pe de altă parte, ce spui tu,  este adevărat, în sensul că societatea interpretează complet diferit, în momente diferite, din cauza opțiunilor logice. Fie vorba între noi. Uite, cum societatea se poate schimba, și ceva care înainte era rău acum devine bun și invers”, a spus Alfred Bulai.

”Dacă ne gândim însă la cuțit, unelte, făceau lucruri, dar nu cu propria voință. Tot în almanahul Anticipația, apăruse o traducere de la Isaac Asimov, care spunea că face un supercalculator, adună tot ce are omenirea în acel calculator și hai să îi pună o întrebare. Și îl întreabă: Dom'le, există Dumnezeu? Acum da. Un ușor story. Iată, Inteligența Artificială, și centrează, și șutează, și șutează, și centrează”, a mai spus Val Vâlcu.

Citește și: Păcălelile de 1 aprilie făcute de Val Vâlcu s-au... împlinit! ”A sunat primarul: mă omoară oamenii”

Urmareste mai multe detalii in video.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel