Fasolea verde, preparată după această rețeta georgiană, te ajută să slăbești sănătos
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Fasolea verde, preparată după această rețeta georgiană, te ajută să slăbești sănătos. Sursa - pixabay.com
Fasolea verde, preparată după această rețeta georgiană, te ajută să slăbești sănătos. Sursa - pixabay.com
Mâncărurile din legume ocupă un loc principal într-un regim alimentar, pentru p ierderea în greutate.

Este foarte greu să te abții de la mâncărurile preferate delicioase, mai ales dac vrei și să scapi de kilogramele în plus. Dar, poți prepara o rețetă senzațional de bună, chiar dacă ești la dietă.

Fasolea gătită după acestă rețetă georgiană este fabulos de bună.

 

Ingredientele de care ai nevoie:

fasole verde - 300 grame,

ceapa - 1 bucată,

roșii proaspete - 2-3 bucăți,

usturoi - 2 căței, 

ouă   - 2 bucăți,

nuci - 100 de grame,

verdeață după preferințe,

sare și piper după gust.

Modul de preparare

Se fierbe fasolea verde în apă cu sare. Între timp, toacă ceapa și călește-o cu puțin ulei. Adaugă  apoi roșiile tocate. După câteva minute adaugă, în tigaie, fasolea verde și 3-4 linguri din bulionul în care a fost fiartă. Se fierbe torul circa 5 minute, la foc mic.

Pizza delicioasă, cu puțini carbohidrați: o felie are doar 190 de calorii 

Usturoiul și verdeața (mărar, coriandru, pătrunjel) se toacă și se pun în tigaia cu fasole verde.  Într-un bol, bate ouăle cu puține sare și toarnă-le peste legume. Acoperă tigaia și gătește, la foc mic, câteva minute. Când ouăle sunt gata, oprește focul. Pune mâncarea pe un vas de servire și presoară nucă pisată. Poftă bună!

Fasolea verde are un conținut scăzut de calorii, este bogată în fibre și are o serie de proprietăți benefice importante pentru sănătate.  Împreună cu mazărea, fasolea verde, introdusă regulat în dieta alimentară, contribuie la eliminarea radicalilor liberi, reglează procesele digestive și previne apariția mai multor tipuri de boli de inimă.

Încearcă această salată și vei uita de cea de boeuf pentru totdeauna. Este delicioasă

Tecile de fasole verde sau galbenă au puține calorii, sunt bogate în nutrienți esențiali pentru sănătate precum: fibre, proteine, calciu și fier. Boabele fasolei sunt cunoscute și sub denumirea de Phaseolus vulgaris și sunt printre cele mai consumate legume din lume într-o varietate de rețete cu fasole boabe.

Este leguma cu un număr redus de calorii, grăsimi și nu conține colesterol. De asemenea, are un conținut ridicat de fibre, proteine, potasiu, cupru, siliciu, calciu, vitamina A, C, K, B6 și acid folic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel