FARSĂ. NASA spune că Pământul va sta 6 zile în beznă, în decembrie-VIDEO
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Potrivit unei informații care circulă în mediul virtual, NASA ar fi  confirmat faptul că Pământul va rămâne, în decembrie,  timp de  6 zile, într-un întuneric aproape complet. Informația nu este mai mult decât o farsă pusă la punct de un site de divertisment specializat în știti inventate.

Fenomenul va avea loc în intervalul 16-22 Decembrie 2014. Lumea va rămâne, în aceste zile, fără lumina soarelui din cauza unei furtuni solare, ceea ce va cauza praf în spațiu din abundență și, prin urmare, va bloca 90% din lumina soarelui.

Şeful NASA, Charles Bolden, a anunţat că nu e niciun motiv de panică şi că oamenii trebuie să rămână calmi. Această furtunî solară este cea mai mare din ultimii 250 de ani.

În ciuda celor șase zile de întuneric care vin în curând, oficialii spun că pământul nu va avea probleme majore. "Ne vom baza exclusiv pe lumina artificială pentru cele șase zile, ceea ce nu este o problemă, la toate", spune omul de știință al NASA Earl Godoy.

Citește și: NASA întrerupe o transmisie LIVE din cauza unui OZN

Impactul acestei știri a generat un imes impact. Nimeni dintre cei care au citit-o nu au căutat să se convingă pe site-ul NASA că ar fi adevărată și nicio logică nu și-a mai pus problema asemănării în descriere a unei furtuni solar cu una de nisip, în care este perfect posibil ca praful deșertului să se ridice și să întunece totul.

Totuși  farsa de proporții a fost opera site-ul de divertisment huzlers.com, cunoscut pentru numeroasele hoax-uri - știri inventate - pe care le-a fabricat de-a lungul timpului!

Așa ca, stați liniștiți, nu se întunecă nimic, nici măcar în decembrie, sau poate doar  e întuneric perpetuu în mintea celor care publică informația fără să menționeze foarte clar că e o glumă proastă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel