Data actualizării:
Data publicării:

Farfuria ideală în sezonul rece. Cori Grămescu: Trebuie să ne depărtăm de modelul cu supă și salată din timpul verii

Autor: Andrada Oana | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine de pastel100 de la Pixabay
Imagine de pastel100 de la Pixabay

Cori Grămescu a dezvăluit ce fel de legume ar trebui să punem în farfurie în această perioadă a anului, pe lângă mâncarea caldă. Iată și ce tip de carne recomandă nutriționistul. 

În această perioadă a anului, "ar trebui să ne concentrăm pe legume care sunt consistente, care țin de foame, cum este cazul rădăcinoaselor", a declarat Cori Grămescu. "În general, legume consistente cu gust bogat, plăcut pe care le putem mixa în preparate care să integreze și condimentele."

"De exemplu, ghimbirul, fulgii de ardei iute, turmericul ne încălzesc corpul prin efectul lor termogenic și, în felul acesta, obținem o stare de confort.", a precizat nutriționistul, într-o intervenție la Digi24. 

"Trebuie să ne depărtăm de modelul cu supă și salată din timpul verii"

 

Cori Grămescu a explicat că, deși noi petrecem mai mult timp în interior în sezonul rece, "corpul nostru resimte schimbarea de temperatură ambientală și trebuie să ne depărtăm de modelul cu supă și salată din timpul verii care nu este consistent, nu ține de foame și favorizează mâncatul de dulciuri pentru echilibru."

"Dacă ne uităm în piață, vedem că ușor-ușor legumele încep să se modifice. Mergem spre dovleac, care este o legumă de tranziție, avem sfeclă, țelină... Toate acestea sunt mai sărace în glucide. Apoi mergem către iarnă, către legumele consistente: morcovi, cartofi.", a mai spus Cori Grămescu. 

Ce tip de carne să consumăm mai mult în această perioadă

 

Cori Grămescu recomandă carnea slabă în sezonul rece: curcan, pui și pește - asociată, desigur, cu legume mai consistente. 

"Ar trebui ca în această perioadă, dată fiind concentrația mai mare de carbohidrați din aceste legume și în general, în mâncarea de sezon rece, să ne orientăm către carne mai slabă: curcan, pui. Eu simt nevoie să insist asupra introducerii peștelui de captură de apă sărată în meniul nostru. Are foarte multe beneficii pentru sănătate. 

Ar trebui ca aceste legume mai consistente să le asociem mai curând cu zona de pește, pui, curcan mai bine decât porc, vită - care sunt cumva alimentele tradiționale de iarnă în bucătăria românească.", a mai spus Cori Grămescu la Digi24, marți dimineață. 

VEZI ȘI: Alimente care ne binedispun. Bilic: Ciocolata are un efect paradoxal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel