Faraonul Ramses al II-lea, mumia cu pașaport. Imagine VIRALĂ
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
La mai bine de trei milenii de la moartea sa, faraonul Ramses al II-lea a avut nevoie de pașaport pentru a părăsi Egiptul!

O situație cu totul inedită. La trei milenii după decesul faraonului, Ramses al II-lea a avut nevoie de pașaport pentru a părăsi teritoriul Egiptului.

Rămășițele marelui faraon au fost transportate în Franța, la Paris, pe calea aerului. Însă pentru a ajunge în capitala Franței, faraonului i-a fost emis un pașaport. Totul s-a întâmplat în 1974, la mai bine de trei milenii de la moartea lui Ramses al II-lea. Pe actul oficial, emis de autoritățile egiptene, nu doar că era menționat numele faraonului, anul nașterii și naționalitatea, dar era specificat și faptul că aceasta a fost ”rege” și este decedat.

Cel mai puternic și mai celebrat conducător al Egiptului Antic, Ramses al II-lea, cunoscut și sub numele de "Ramses cel Mare", a fost al treilea faraon al celei de-a XIX-a Dinastii a Egiptului, Noul Regat, și a domnit între anii 1279 și 1213 î. Hr..

Ramses al II-lea este cunoscut pentru expedițiile sale militare și pentru monumentele construite, de numele său fiind legat un templu superb și foarte cunoscut, la Abu Simbel, în sudul Egiptului.

Iată imaginea cu pașaportul faraonului Ramses al II-lea:

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel