Fântânile din Piaţa Unirii, în Cartea Recordurilor. Cel mai lung şir de fântâni coregrafice sincronizate din lume
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Simfonia Apei 2019 la fântânile din Piața Unirii
Simfonia Apei 2019 la fântânile din Piața Unirii
Fântânile din Piaţa Unirii a Capitalei au intrat în Cartea Recordurilor, la categoria "cel mai lung şir de fântâni coregrafice sincronizate din lume". 

Fântânile din Piața Unirii, construite la sfârșitul anilor ’80, reprezintă unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1.4 km), cu o suprafață a apei de 16.200 m², unic prin modul de dispunere în centrul Capitalei. În 2018, companii de renume internațional, arhitecți, muzeografi, specialiști in divertisment cu apă și design audio video au făcut parte din echipa de proiect.

Fântânile bucureștene din Piața Unirii, redeschise în anul 2018 dupa un amplu proces de reabilitare implementat de Apa Nova, în baza obligațiilor asumate prin contractul de concesiune cu Primăria Capitalei, sunt primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente și tehnologie de ultimă generație, la nivel European. De la momentul reconfigurării, fântânile de la Piața Unirii au devenit unul dintre cele mai importante puncte de atracție ale orașului, iar cele 70 de showuri Simfonia Apei susținute până acum au încântat peste 219.000 de turiști și bucuresteni prezenți în zilele de weekend în București, scrie site-ul europafm.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel