Fanii Ungariei s-au luat la bătaie cu polițiștii pe Wembley, în meciul cu Anglia / Video
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 13 oct, 01:46
WhatsApp
Fanii Ungariei s-au luat la bătaie cu polițiștii englezi pe Wembley, în meciul cu Anglia / Captură video fankurve ultras YouTube
Suporterii Ungariei s-au încăierat cu polițiștii englezi, marți seară, în tribunele de pe Wembley.

La câteva minute după începerea partidei au izbucnit incidente grave în tribunele stadionului Wembley. Polițiștii au fost chemați de stewarzi să intervină. Încăierarea a durat aproximativ un sfert de oră.

VIDEO

Poliția metropolitană din Londra, explicații despre incidente

'La puțin timp după începutul meciului de pe Wembley, poliția a intervenit în tribună pentru a aresta un spectator care profera insulte cu caracter rasist la adresa unui steward', se precizează în comunicatul poliției.  

G Ad:

Partida dintre Anglia și Ungaria s-a încheiat cu scorul de 1-1.

FIFA, sancţiune drastică pentru Ungaria după scandările rasiste de la meciul cu Anglia

Amintim faptul că gestul fotbaliștilor englezi de a îngenunchea a fost huiduit copios de suporterii maghiari în meciul tur de la Budapesta. Mai mult, Ungaria a fost sancţionată de FIFA după scandările rasiste ale suporterilor.

A venit nota de plată pentru maghiari după incidentele rasiste de la meciul cu Anglia. Ungaria va juca următorul său meci acasă fără suporteri şi a primit o „amendă substanţială” de la FIFA pentru comportamentul rasist al fanilor în timpul meciului cu Anglia din preliminarile Campionatului Mondial.

Ungaria va juca un meci fără spectatori, a stabilit FIFA care a aplicat şi o amendă de 216.000 de dolari federaţiei maghiare de fotbal.

„După analiza gravităţii incidentelor (cuvinte şi acţiuni rasiste, aruncarea obiectelor, aprinderea de elemente pirotehnice) Comitetul a decis ca Ungaria să joace următoarele două meciuri de acasă în competiţiile FIFA fără spectatori, sancţiunea pentru al doilea meci fiind suspendată pentru o perioadă de probă de doi ani", a anunțat FIFA într-un comunicat, conform Mediafax.

Toleranţă ZERO

„Poziţia FIFA rămâne fermă şi hotărâtă în respingerea oricărei forme de rasism şi violenţă, precum şi a oricărei alte forme de discriminare sau abuz. FIFA adoptă o poziţie clară de toleranţă zero împotriva unui astfel de comportament urât în fotbal", se mai precizează în comunicat.

Jurnaliştii prezenţi la meciul cu Anglia au precizat că au auzit sunete de maimuţă îndreptate către Raheem Sterling şi alţi jucători de culoare. Jucătorii Angliei au fost, de asemenea, huiduiţi în timp ce au îngenuncheat înainte de startul partidei, un gest de protest la adresa rasismului.

Ungaria mai are o penalizare de două meciuri cu porţile închise, dictată de UEFA. Măsura nu se aplică pentru meciurile ce ţin de calificarea la Campionatul Mondial, deorece competiţia este organizată de FIFA. Sancţiunea UEFA se va aplica fie în Liga Naţiunilor, fie în calificările pentru EURO 2024.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro