Fanii lui Rangers, echipa lui Ianis Hagi, în doliu. A murit una dintre legendele clubului
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Fanii lui Glasgow Rangers, echipă la care joacă românul Ianis Hagi, sunt în doliu, după ce a murit unul dintre cei mai emblematici antrenori care au stat pe banca clubului scoţian. 

"Cu mare tristeţe anunţăm decesul fostului nostru antrenor, preşedinte, o legendă a clubului, Walter Smith", a anunţat Rangers într-un comunicat dat publicităţii.

În cele două mandate pe banca tehnică a clubului, Smith a câştigat 21 de trofee, dintre care şapte titluri de campion al Scoţiei în opt ani, primul în 1991.

Fost fundaş al echipei Dundee United, Smith a mai antrenat timp de patru ani echipa Everton, în Premier League, şi a fost secundul lui Sir Alex Ferguson la Manchester United, înainte de a deveni selecţioner al Scoţiei în 2004.

În 2007, el a revenit pe Ibrox Park, cucerind trei noi titluri de campion şi conducând-o pe Rangers în finala Cupei UEFA (actuala Europa League) în 2008, pierdută în faţa lui Zenit Sankt Petersburg. El s-a retras din activitate în 2011.

"Este aproape imposibil să rezumăm ce a reprezentat Walter pentru fiecare dintre noi la Rangers. Walter a fost un prieten, un lider, un ambasador şi, mai ales, o legendă", a subliniat actualul preşedinte al clubului, Douglas Park, scrie Agerpres.

Ianis Hagi, providenţial în ultimele partide pentru Rangers 

Ianis Hagi a jucat 78 de minute pentru Glasgow Rangers în victoria cu St. Mirren, scor 2-1, în runda cu numărul 10 din Scottish Premier League.

St. Mirren a condus încă din minutul 4, după golul marcat de Ronan. Rangers a egalat în minutul 42, după ce Ianis Hagi a obținut un penalty, care a dat startul revenirii lui Rangers în meci. Roofe a transformat cu succes lovitura de pedeapsă.

După doar un minut, Rangers a mai înscris prin Morelos, scor final 1-2, obținut încă de la pauză.Amintim faptul că internaţionalul român Ianis Hagi a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al anului la Glasgow Rangers, în cadrul unei gale care a avut loc în luna mai 2021, informa clubul scoţian de fotbal.

Hagi, în vârstă de 22 ani, a marcat 8 goluri şi a oferit 15 pase decisive în cele 46 de meciuri disputate în toate competiţiile pe parcursul acestui sezon în tricoul lui Rangers, grupare care a cucerit titlul de campioană a Scoţiei, pentru a 55-a oară în istoria sa, cu un număr record de puncte (102).

Ianis Hagi a mai avut trei ocazii mari de a marca, însă execuțiile sale nu l-au învins pe portarul Alnwick. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel