Fanii lui Eintracht Frankfurt fac prăpăd în Napoli: Proiectile şi bombe fumigene asupra poliţiştilor după ce au fost interziși pe stadion - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Confruntări au izbucnit, miercuri, la Napoli, între suporterii echipei germane de fotbal Eintracht Frankfurt, care nu aveau bilete, şi poliţişti, înaintea meciului din returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor, informează AFP.

Sute de ultraşi germani, purtând cagule şi îmbrăcaţi în negru, au lansat proiectile şi bombe fumigene asupra poliţiştilor care au răspuns cu gaze lacrimogene, potrivit imaginilor difuzate de presa italiană. O maşină a poliţiei a luat foc.

Aceste violenţe, care au avut loc într-o piaţă din centrul istoric al oraşului, au avut loc în condiţiile în care suporterii lui Eintracht sunt privaţi de bilete pentru această întâlnire, după un ping-pong între autorităţile italiene şi clubul german, pe fondul existenţei unor riscuri de tulburare a ordinii publice.

VIDEO

În ciuda acestui context, cel puţin 600 de suporteri germani au făcut deplasarea la Napoli fără bilete, potrivit presei. După cum s-a anunţat, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a ameninţat marţi că va sancţiona cluburile şi oraşele lor care refuză să primească suporteri ai echipelor adverse, în ajunul meciului Napoli - Eintracht Frankfurt. Pe fondul temerii de incidente, niciunul dintre cele 2.700 de locuri alocate iniţial suporterilor vizitatori pe stadionul Diego Maradona din Napoli nu vor fi ocupate.

Pe 8 martie, prefectura oraşului din regiunea Campania interzisese iniţial clubului SSC Napoli să vândă aceste locuri persoanelor cu domiciliul în Germania, de teamă să nu perturbe ordinea publică. După anularea acestei decizii de către instanţe, la cererea clubului Eintracht, a fost pronunţată o nouă interdicţie, de această dată doar pentru persoanele cu domiciliul în Frankfurt. Cu ocazia primei manşe, din Germania, câştigată de Napoli cu 2-0, poliţiştii au raportat câteva incidente cu o zi înainte şi în ziua meciului, efectuând mai multe arestări.

Eintracht Frankfurt şi suporterii săi sunt supravegheaţi îndeaproape de EUFA, după ce terenul a fost invadat şi au fost folosite obiecte pirotehnice pe Waldstadion, după calificarea în finala Europa League, anul trecut în luna mai, în faţa formaţiei West Ham United. În septembrie anul trecut, în timpul deplasării la Marsilia pentru un meci din Liga Campionilor, au avut loc incidente între suporterii celor două cluburi, cu schimburi de fumigene între tribune şi rănirea gravă a unui fan venit de la Frankfurt.

Cu această ocazie, suporterii germani au efectuat saluturi naziste în tribune. UEFA impusese închiderea parţială a unei tribune a arenei Waldstadion şi interzicerea vânzării de bilete suporterilor proprii pentru următorul meci în deplasare, două sancţiuni cu suspendare probatorie timp de un an, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel