Data publicării:

Familiile ostaticilor capturați de Hamas vor face un turneu în Europa, pentru a-și spune poveștile

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Membrii familiilor celor luați ostatici de către Hamas după atacul din 7 octombrie asupra Israelului se află într-un turneu european pentru a menține atenția asupra situației rudelor lor și pentru a îndemna comunitatea internațională să ajute la eliberarea acestora.

Membrii familiilor au susținut conferințe de presă miercuri la Paris și Roma, unde s-au întâlnit și cu prim-ministrul Giorgia Meloni. Joi, un alt grup a discutat cu presa la Madrid și s-a întâlnit cu ministrul spaniol de externe, Jose Manuel Albares.

Un purtător de cuvânt al grupurilor din societatea civilă israeliană, care a organizat turneul, în colaborare cu Ministerul de Externe israelian, a menționat că aceste călătorii au fost finanțate din contribuții private și că evenimente similare vor avea loc în Brussels, Copenhaga, Haga, Viena și Berlin în zilele următoare.

La Madrid, familiile au cerut guvernului să încurajeze țările care au contact direct cu Hamas să insiste asupra eliberării ostaticilor.

Yulie Ben-Ami, al cărei părinți, Ohad și Raz, au fost răpiți în kibbutzul Be’eri din sudul Israelului, a subliniat că aceștia se află într-un pericol grav, deși nu au "făcut nimic greșit".

"Sunt copii, oameni în vârstă de peste 80 de ani. Nu ar trebui să treacă prin asta, ei nu sunt de vină", a spus ea.

După atacul în care Hamas a ucis 1.400 de persoane, au fost luați ostatici 222 de oameni cu vârste cuprinse între 9 luni și 85 de ani.

Se crede că ostaticii sunt ascunși în Fâșia Gaza, posibil într-un labirint de tunele pe care Hamas le-a construit acolo.

Oficialii din domeniul sănătății din Fâșia Gaza, condusă de Hamas, au declarat că peste 7.000 de persoane au fost ucise de când Israel a început campania sa de bombardamente ca răspuns.

Joi, Israelul a anunțat că forțele sale terestre au efectuat o incursiune în Gaza peste noapte, în pregătire pentru o invazie terestră.

Familiile unor ostatici au avertizat că o astfel de mișcare i-ar putea expune la mai multe pericole.

Merav Mor Raviv, a cărei unchi, mătușă, verișor și fiu, în vârstă de nouă ani, au fost răpiți, a subliniat că nu are o opinie cu privire la modul în care ostaticii ar trebui să fie eliberați: "Nu suntem politicieni sau diplomați.

"Nu eu trebuie să găsesc soluția. Am venit aici să spun adevărul, nu și toate celelalte lucruri pe care Hamas le arată la televizor."

Maayan Sigal-Koren, a cărei mamă și partenerul acesteia au fost răpiți la Nir Yitzhak, împreună cu alte trei rude, a spus: "Vreau să-mi recuperez mama, vreau să o am înapoi acum, și nu-mi pasă altceva."

Naama Weinberg, verișoara lui Itai Svirsky, răpit în timp ce părinții lui au fost uciși, a întrebat de ce Crucea Roșie nu a vizitat ostaticii în Fâșia Gaza pentru a verifica starea lor de sănătate, pentru a furniza medicamente persoanelor în vârstă și scutece și formule pentru copii.

"Lumea a văzut lucrurile oribile pe care Hamas le-a făcut, toate au fost transmise în direct pe Facebook, Telegram", a spus ea.

"Sunt tristă pentru orice victimă care suferă de ambele părți. Ar trebui doar să se oprească imediat."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel