Familiile bărbaților mobilizați de pe insula Sahalin vor primi drept ajutor câte 5 kilograme de pește
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Familiile bărbaților mobilizați de pe insula Sahalin vor primi drept ajutor câte 5 kilograme de pește / Foto: Pixabay, de Alfred Koop
Familiile bărbaților mobilizați de pe insula Sahalin vor primi drept ajutor câte 5 kilograme de pește / Foto: Pixabay, de Alfred Koop
Rudele bărbaților mobilizați de pe insula Sahalin vor primi câte 5 kilograme de pește.

Rudele locuitorilor din Sahalin mobilizați pentru a fi trimiși la război în Ucraina vor primi drept sprijin câte cinci kilograme de pește. Mikhail Shuvalov, șeful comitetului executiv regional al Rusiei Unite, a vorbit despre acest lucru la briefingul de astăzi dedicat ajutorării familiilor locuitorilor mobilizați din Sahalin și Kuril, scrie agenția rusă Sahcom.

"Acum are loc următoarea acțiune. Aceasta înseamnă că guvernul regiunii Sahalin a ajuns la un acord cu cei din industria pescuitului și aproximativ 9 tone de pește proaspăt congelat au fost alocate regiunii Sahalin. Este vorba despre pești lipa, pollock, somon. Și în viitorul apropiat, voluntarii noștri, aproximativ 180 de persoane, în toată Regiunea Sahalin, vor aduce aproximativ 5-6 kilograme de persoană familiilor rezidenților mobilizați. Într-adevăr, așa cum a spus Vladimir Nikolaevici, acesta este un altfel de proiect, o altfel de acțiune, una dintre măsurile de sprijin, adică nu este singurul lucru pe care îl face partidul. Și în viitorul apropiat, peștii vor apărea în familii", a spus Shuvalov.

Putin face ”corecturi” ordinului de mobilizare. Ce categorii scapă de armată

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat miercuri că a semnat un decret prin care se fac "corecturi" la ordinul de mobilizare parţială din 21 septembrie, transmite televiziunea de stat rusă, preluată de Reuters.

În cadrul unor comentarii făcute la o întâlnire cu profesorii, Putin a afirmat că noul decret amână încorporarea pentru mai multe categorii de studenţi, inclusiv cei de la universităţile private acreditate, precum şi pentru anumiţi absolvenţi înscrişi la studii post-universitare, transmite Agerpres. Vezi mai mult AICI.

Vladimir Putin ar urma să anunțe schimbarea statutului "operațiunii speciale" din Ucraina

Vladimir Putin s-ar putea adresa rușilor miercuri, 5 octombrie. Probabil că se va referi la schimbarea statutului "operațiunii speciale" din Ucraina, a scris astăzi Obozrevatel. 

Acest lucru a fost raportat de mass-media de propagandă rusă. În același timp, judecând după declarațiile altor oficiali ruși și ale "autorităților" zonelor ocupate din Ucraina, ar putea fi vorba despre un anunț despre Crimeea.

Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a spus că "din cauza nivelului crescut al amenințărilor teroriste, lacunele de securitate trebuie eliminate imediat" în peninsula Crimeea. În plus, "șeful" Crimeei, Serghei Aksyonov, a sugerat anterior că, după "atașarea" de noi regiuni la Rusia, acolo va fi desfășurată "o operațiune antiteroristă".

Ulterior, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a negat această informație, spunând că Putin nu intenționează să se adreseze rușilor astăzi.

Amintim că în 30 septembrie, Putin a anunțat anexarea ilegală a teritoriilor Ucrainei ocupate de Rusia. Dictatorul a cerut în mod cinic țării vecine să înceteze imediat ostilitățile și să revină la masa negocierilor. Putin a numit agresiunea rusă împotriva Ucrainei "un război declanșat de regimul de la Kiev". Volodimir Zelenski a declarat nule și ilegale decretele lui Vladimir Putin privind anexarea de către Rusia a regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel