Familia Trump este dată în judecată! Procuratura New York vrea să recupereze 250 de milioane de dolari
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Familai Trump va fi trimisă în judecată de procuratura din New York. 

Procuroarea generală a statului New York, Letitia James, a anunţat miercuri că le-a intentat procese civile fostului preşedinte american Donald Trump şi copiilor acestuia Donald Jr, Ivanka şi Eric, transmite AFP și Agerpres. 
Ea a precizat că statul solicită despăgubiri de 250 de milioane de dolari şi interdicţia conducerii unor companii pentru membrii familiei Trump citaţi în proces.

Decizia a fost luată după o anchetă privind practicile fiscale ale grupului Trump Organization.

Într-o conferinţă de presă, James a declarat că Trump este chemat în judecată "pentru că a încălcat legea (...) cu scopul de a genera profituri pentru sine, pentru familia sa şi pentru firma sa".

Donald Trump a fost audiat în urmă cu o lună

Fostul preşedinte a fost audiat de procuratura newyorkeză în urmă cu o lună. Ancheta civilă împotriva Trump Organization a fost deschisă după mărturia depusă în congres de Michael Cohen, fost avocat personal al lui Trump.

Cohen a făcut dezvăluiri despre evaluări frauduloase în plus sau în minus ale unor active ale organizaţiei; el a susţinut că ilegalităţile au fost comise pentru obţinerea unor împrumuturi, reducerea impozitelor sau indemnizaţii mai mari de asigurare.

Trump mai este anchetat şi în alte dosare, inclusiv unul privind arhivele prezidenţiale, în cadrul căruia a fost percheziţionată în 8 august reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, din Florida. 

Sursa rusă a dosarului anti-Trump era pe statul de plată al FBI, dar Danchenko ar fi mințit cu bună știință

Avocatul special John Durham face o nouă dezvăluire ca parte a investigației sale privind originile Russiagate și presupusul ”complot” împotriva fostului președinte american Donald Trump. Potrivit celor dezvăluite John Durham, invocând unele documente judecătorești, FBI-ul ar fi plătit un om de afaceri rus drept ”sursă” în timp ce investiga campania lui Donald Trump, în 2016.  Acesta este Igor Danchenko, un analist rus care locuiește în Statele Unite.

Potrivit lui Durham, Danchenko a mințit cu bună știință FBI-ul cu privire la informațiile pe care le-a transmis fostului spion britanic Christopher Steele, autor al celebrului dosar (discreditat) despre presupusele relații dintre Trump și Kremlin: un dosar care ulterior s-a dovedit a fi complet nefondat.

Trump a declasificat documente din dosarul Russiagate: „Una dintre cele mai CORUPTE anchete din istoria FBI!“

Președintele Comitetului Judiciar al Senatului din Statele Unite, Lindsey Graham, a publicat o serie de documente și transcrieri suplimentare legate de ancheta comisiei sale cu privire la originile și urmările anchetei Trump-Rusia, numind ancheta inițială „una dintre cele mai incompetente și corupte anchete din istoria FBI și Departamentului de Justiție".

Prima anchetă, care a analizat dacă membrii campaniei președintelui Trump din 2016 au colaborat cu rușii pentru a influența alegerile, s-a numit „Crossfire Hurricane”. Graham, senator republican din Carolina de Sud, a publicat transcrierile interviurilor cu oficialii FBI și ai Departamentului Justiției: 

"Consider că ancheta „Crossfire Hurricane” este un eșec masiv al sistemului din partea conducerii superioare, dar nu este reprezentant al patrioților dedicați și muncitori care ne protejează națiunea în fiecare zi la Biroul Federal de Investigații și la Departamentul de Justiție", a declarat Graham. Comisia sa a publicat „cât mai mult material posibil”, dar a menționat că „unele materiale clasificate au fost încă publicate”. Numind operațiunea drept „una dintre cele mai incompetente și corupte investigații din istoria FBI și DOJ”, Graham a mai spus că apreciază „pe toți cei care au participat la depuneri și au trasat o cale către ne permite să reformăm sistemul". Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel