Familia Regală a României, vizită la Vama Sculeni și la un centru pentru refugiații ucraineni - GALERIE FOTO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Familia Regală a României a fost în vizită la Vama Sculeni.

Familia Regală a României a fost în vizită la Vama Sculeni și la Iași. Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu s-au întâlnit și cu refugiații ucraineni.

"Vineri, 25 martie 2022, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu s-au aflat aflat alături de voluntarii Crucii Roșii Române, personalul Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați, translatorii, militarii de la Poliția de Frontieră și Pompieri, precum și de reprezentanții autorităților, la Vama Sculeni și în municipiul Iași.

Au luat parte la vizită dl Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române, dl Pablo Zapata, reprezentant al Agenției ONU pentru Refugiați, și dl Mugurel Mărgărit, directorul executiv al Fundației Regale Margareta a României.

Traseul urmat de membrii Familiei Regale a României

La sosirea în municipiul Iași, Majestatea Sa a vizitat grupul de voluntari ai Crucii Roșii care lucrează în Aeroportul din Iași, unde ajung refugiați ucraineni care doresc să părăsească România pe calea aerului.

Vizita a continuat la corturile Crucii Roșii Române, organizate lângă Vama Sculeni. Apoi, Custodele Coroanei și Principele Radu au mers la comandamentul de operațiuni, situat în birourile Vămii Sculeni, și au luat cunoștință despre activitatea și structura bazei, de la reprezentantul IGSU, de la prefectul județului Iași, dl Bogdan Cojocaru, și de la dl Aurel Axinte, vicepreședinte al Crucii Roșii Române. A avut loc un dialog între cei prezenți, pe teme legate de urgențele Crucii Roșii, filiala Iași, despre fluxul de refugiați ucraineni de Vama Sculeni și de la Vama Ungheni și, mai ales, despre felul în care efectele gravei crize umanitare vor fi tratate pe termen mediu și lung.

Ca și la celelalte vizite din vămile țării, Majestatea Sa a mulțumit tuturor celor de la Vama Isaccea pentru curajul și devotamentul cu care își servesc semenii și societatea, arătând că aportul lor la întrajutorarea refugiaților reprezintă un puternic exemplu pentru societatea românească și pentru Uniunea Europeană.

Familia Regală a României, sprijin pentru refugiații ucraineni

La încheierea vizitei în Iași, Majestatea Sa și Principele Radu au vizitat un centru pentru refugiații ucraineni, pus la dispoziție de Universitatea de Medicină din Iași, într-unul din căminele studențești din cartierul Copou. Aici Majestatea Sa a stat de vorbă cu familii de refugiați.

Custodele Coroanei a transmis decizia Casei Regale de a contribui la rezolvarea tragicelor consecințe ale agresiunii militare asupra Ucrainei. Actualmente, Majestatea Sa colaborează cu instituțiile Statului, cu organizații naționale și internaționale, cu companii care au calitatea de Furnizor Regal și cu fundații și asociații cu Înalt Patronaj regal. Parteneriatele acestea au în vedere o acțiune pe termen mai lung, deoarece criza umanitară ucraineană se va accentua în viitorul apropiat și va necesita un efort de lungă durată.", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel