Data publicării:

Familia Regală a României, vizită la Batalionul 21 Vânători de Munte din Predeal

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: romaniaregala.ro
Sursa foto: romaniaregala.ro

Miercuri, 5 octombrie 2022, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au vizitat Batalionul 21 Vânători de Munte General Leonard Mociulschi din orașul Predeal.

Majestatea Sa a fost întâmpinată de Colonelul Ilie-Marian Dragomir, Comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa, și Locotenent Colonel Bogdan Gheorghe, Comandantul Batalionului 21 Vânători de Munte General Leonard Mociulschi.

Brigada 2 a fost creată prin Decret Regal semnat de Ferdinand I, în anul 1923. Batalionul 21 a fost creat în anul 1940, iar în anii noștri, militarii batalionului au luat parte la misiuni internaționale în Irak (în anul 2006) și în Afganistan (în anii 2009, 2012 și 2020).

Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat expoziția Mărturiilor istorice dedicată legăturilor dintre Coroana Română și Batalionului 21. Arma vânătorilor de munte a fost creată în timpul domniei Regelui Ferdinand I, iar Regele Carol al II-lea și Regele Mihai au avut strânse legături, inclusiv prin propria lor formare militară, cu vânătorii de munte. Custodele Coroanei a purtat discuții cu ofițerii și militarii de astăzi, atât despre programele de pregătire profesională, cât și despre misiunile NATO și multinaționale la care au participat.

De asemenea, a fost evocată legătura strânsă a Regelui Mihai cu Batalionul 21 Vânători de Munte. Regele a fost de mai multe ori oaspetele Brigăzii 2 și al Batalionului 21, după anul 1997.

Pe Platforma de instrucție, militarii Batalionului 21 au executat o serie de exerciții de alpinism militar în fața Majestății Sale și a Principelui Radu, se arată pe pagina de Instagram a Familiei Regale a României.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Familia Regală a României (@familiaregalaaromaniei)

Ceremonie dedicată debutului domniei Regelui Charles al III-lea, la Castelul Peleş

Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, a organizat la Castelul Peleş o ceremonia dedicată parteneriatului economic româno-britanic, dar şi debutului domniei Regelui Charles al III-lea. 

În discursul său, Custodele Coroanei Române, Margareta, a vorbit despre relaţiile bilaterale dintre cele două ţări, care au fost stabilite în timpul regelui Carol I, punctând unele momente importante, amintind, totodată, despre momentul trist al funeraliilor de stat ale Reginei Elisabeta a II-a.

De asemenea, Majestatea Sa a transmis un mesaj de speranţă şi încredere Regelui Charles al III-lea.

"Să dedicăm întâlnirea din această seară cu personalităţi diplomatice şi economice britanice celor 140 de relaţii bilaterale, memoriei Reginei Elisabeta a II-a şi domniei Regelui Charles III", a încheiat Custodele Coroanei.

La rândul său, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Unit al Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a arătat, referindu-se la debutul domniei Regelui Charles al III-lea, că britanicii care trăiesc în România şi iubesc această ţară sunt "deosebit de binecuvântaţi" că au un rege care cunoaşte bine România.

Totodată, el a amintit în discursul său importanţa relaţiilor bilaterale în mai multe domenii de activitate.

"Cred că viitorul este luminos pentru relaţiile dintre ţările noastre. (...) Cred că dacă privim la sectorul energiei, educaţie, sănătate, transport, apărare şi, desigur, tehnologie (...), cred că ne vom descurca foarte bine în aceste sectoare împreună", a mai spus Andrew Noble.

La eveniment au luat parte autorităţi ale statului, reprezentanţi ai Ambasadei Regatului Unit la Bucureşti, membri ai mediului de afaceri, personalităţi din societatea civilă, scrie Agerpres. 

.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel