Familia Regală a României: Daniel Ştefănescu, decorat de Regele Mihai I cu Medalia Regală pentru Loialitate în anul 2012
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Familia Regală a României: Daniel Ştefănescu, decorat de Regele Mihai I cu Medalia Regală pentru Loialitate în anul 2012 / Foto: Foto: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale
Familia Regală a României: Daniel Ştefănescu, decorat de Regele Mihai I cu Medalia Regală pentru Loialitate în anul 2012 / Foto: Foto: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale
Familia Regală a României a transmis un mesaj, după moartea pilotului Daniel Ştefănescu.

Familia Regală a României a transmis, duminică, un mesaj de condoleanţe familiei pilotului Daniel Ştefănescu, arătând că acesta a fost "unul dintre cei mai talentaţi şi mai destoinici piloţi din generaţia lui", dar şi "un brav şi hotărât susţinător al valorilor şi principiilor Coroanei Române", transmite Agerpres.

"Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Principele Radu au aflat cu mare mâhnire vestea trecerii la cele veşnice a pilotului Daniel Ştefănescu, unul dintre cei mai talentaţi şi mai destoinici piloţi din generaţia lui. Pilotul Daniel Ştefănescu a fost un brav şi hotărât susţinător al valorilor şi principiilor Coroanei Române, pe care le considera principii de viaţă şi parte a identităţii noastre. El a fost, de asemenea, un mare admirator al Regelui Mihai I şi a acţionat, fără ezitare, la apropierea dintre profesia lui şi Familia Regală", se afirmă în mesajul transmis duminică de Familia Regală.

Daniel Ştefănescu, decorat de Regele Mihai I cu Medalia Regală pentru Loialitate în anul 2012



Totodată, în mesaj se aminteşte că Daniel Ştefănescu, alături de colegii lui "Iacări Acrobaţi" Ioan Postolache şi Dan Coderman, a fost decorat de Regele Mihai I cu Medalia Regală pentru Loialitate în anul 2012. De asemenea, "Iacării Acrobaţi" au luat parte, de fiecare dată când a fost posibil, la sărbătoarea de 10 Mai la Palatul Elisabeta, survolând grădina palatului în onoarea Regelui Mihai, iar apoi a Custodelui Coroanei.

"Majestatea Sa Margareta adresează, în numele Familiei Regale, condoleanţe şi întreaga compasiune familiei Ştefănescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se mai afirmă în mesajul transmis de Familia Regală a României.

Pilotul Dan Ştefănescu a decedat sâmbătă, el prăbuşindu-se cu un aparat Suhoi 31 în apropierea aerodomului din Strejnicu, în judeţul Prahova. El avea peste 16.000 de ore de zbor la activ şi era aripa dreaptă a "Iacărilor Acrobaţi".

Ministerul Apărării Naționale:  Dan Ștefănescu, aripa dreaptă a Iacărilor Acrobați

„Am primit cu tristețe vestea trecerii în neființă a pilotului Dan Ștefănescu, aripa dreaptă a Iacărilor Acrobați, în urma unui accident aviatic în după amiaza de 26 martie. Transmitem condoleanțe familiei și celor ce l-au iubit, îi apreciem activitatea ca apropiat al militarilor și în special al aviației militare”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit reprezentanților ministerului, Dan Ștefănescu era nelipsit la show-urile aeriene, uneori chiar în formație cu piloții militari de IAK-52, la evoluțiile aeriene de la Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Naționale sau la Monumentul Eroilor Aerului de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene, la survolurile dedicate comemorării așilor aviației române. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel