Urmărește emisiunea live
Faliment Euroins. Radu Popa (PSD): Primul care trebuie să răspundă e șeful ASF. Nu se poate să falimenteze așa companiile și tu să dai declarații la Parlament / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Deputatul PSD Radu Popa a vorbit despre cauzele care au dus la insolvența Euroins.

Radu Popa, deputat din partea Partidului Social Democrat, a fost invitat la interviurile DC News, unde a vorbit despre responsabilitatea în ceea ce privește insolvența companiei Euroins, al 4-lea faliment al unei companii de asigurări din ultimii ani:

„Nu e prima oară când se întâmplă, pentru că dacă era prima dată puteam să înțelegem că ne-a luat prin surprindere, că nu am putut să o descoperim, etc. Eu vă aduc aminte că aceste falimente au început în 2015, cu Astra, iar din 2015 până în 2023 sunt 8 ani. Instituțiile astea de control nu au găsit de cuviință să se uite cu atenție la ce se întâmplă în piața de asigurări.

Eu nu cred că falimentul s-a produs într-o lună. Trebuie să fie niște cetățeni la niște instituții care trebuie să facă asta, să analizeze, să monitorizeze, să facă plan de măsuri și să propună plan de măsuri. Acești oameni trebuie întrebați dacă au propus un plan de măsuri.

Primul care trebuie să răspundă este șeful ASF-ului. L-am văzut în Parlament cu o aroganță pe care eu nu mi-o explic. Nu știu dacă dânsul înțelege care e impactul faptului că aceste companii falimentează, în timp ce el are un salariu cât al șefului BNR. Nu se poate să iei atâția bani și să-ți cadă una după alta companiile pe care tu le ai în monitorizare. Ori știi și îi lași să falimenteze pentru că îți convine, ori nu știi pentru că ești incompetent, iar atunci te duci acasă. Nu se poate să falimenteze așa companiile și tu să iei banii și să dai declarații la Parlament. Nu se poate așa ceva“, a spus Radu Popa.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Insolvența Euroins. Ciuvică: În 6 ani au fost 4 falimente. Agenția asta, ASF, cică supraveghează... Sub supravegherea lor s-au întâmplat nenorocirile / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel