Faliment Euroins. Ciolacu: CEC și EximBank să creeze pârghiile ca statul român să poată interveni eficient. S-a terminat amatorismul!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, spune că CEC şi EximBank au obligaţia să creeze pârghiile pentru ca statul român să poată interveni eficient pentru români şi pentru companiile româneşti.

Reacţia acestuia vine după ce Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizaţia de funcţionare în cazul societăţii Euroins România, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei.

"În momente dificile, în momente de criză, statul trebuie să intervină. Trebuie să reparăm ce am greşit în decursul acestor 30 de ani. Am vândut toate firmele de asigurări, iar astăzi, când a doua companie intră în insolvenţă, căutăm soluţii şi căutăm în continuare vinovaţi. Avem obligaţia, au obligaţia cei de la CEC, de la EximBank să creeze pârghiile de care au nevoie românii ca statul român să poată interveni eficient pentru români şi pentru companiile româneşti.

S-a terminat amatorismul! Trebuie în sfârşit să nu mai venim în faţa românilor să găsim motive. Ştim cu toţii că au fost crize suprapuse, a fost şi pandemie, este şi război, a fost criză energetică, românii aşteaptă de la noi nu explicaţii, nu vinovaţi, românii aşteaptă oameni competenţi şi soluţii şi să intervenim rapid", a spus vineri Ciolacu, potrivit Agerpres.

Declaraţia a fost făcută de liderul social-democrat la conferinţa de alegeri a PSD Argeş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel