Data publicării:
Falie tectonică din Turcia, fotografiată de un satelit al Roskosmos. Ce se vede din spațiu - Foto în articol
Roskosmos a publicat o imagine din satelit a unei falii tectonice din Turcia.
Roskosmos continuă să efectueze monitorizarea spațială a consecințelor cutremurului din sud-estul Turciei. Corporația de stat rusă a publicat duminică pe rețelele de socializare o poză făcută de sonda spațială Kanopus-V, care arată o falie tectonică, scrie Interfax.
Anterior, Roskosmos a raportat că instituția, la cererea Ministerului Situațiilor de Urgență al Federației Ruse, a folosit toate forțele și mijloacele grupului spațial rus pentru teledetecția Pământului, precum și mijloacele Cartei internaționale privind spațiul și dezastrele majore pentru a efectua monitorizarea spațială a teritoriului din sud-estul Turciei.
Într-o altă postare pe rețelele sociale, Roskosmos a publicat și o imagine prin satelit a unui aeroport din provincia Hatay, după cutremurele devastatoare din Turcia.
Daunele cauzate de cutremur ar putea depăși 84 de miliarde de dolari
Cutremurele din Turcia au cauzat daune economiei țării în valoare de 84 de miliarde de dolari, sau aproximativ 10% din PIB. Acest lucru este raportat de Bloomberg cu referire la estimările Confederației Antreprenorilor și reprezentanții cercurilor de afaceri din republică.
Potrivit grupului de afaceri, daunele aduse clădirilor rezidențiale din Turcia s-au ridicat la 70,8 miliarde de dolari. Consecințele cutremurelor vor duce și la o scădere a veniturilor bugetare ale țării cu 10,4 miliarde de dolari, iar pierderile de forțe de muncă vor costa economia turcă cu 2,9 miliarde de dolari.
Materialul Bloomberg notează că estimările confederației sunt mai mari decât cele ale altor economiști. Mulți experți sunt, de asemenea, de acord că este prematur să vorbim acum despre consecințele finale ale dezastrului.
Pe 8 februarie, ediția turcă a NTV a raportat că bursa de valori din Turcia a suspendat tranzacționarea până în seara zilei de 14 februarie pentru prima dată în 24 de ani, pentru a evita eliminarea în panică a acțiunilor companiilor turcești după cutremure devastatoare.
Pe 6 februarie, mai multe cutremure devastatoare au lovit Turcia, urmate de 1.891 de replici, potrivit Autorității de gestionare și prevenire a dezastrelor (AFAD) a guvernului turc. Pe 12 februarie, Autoritatea de Management al Urgențelor din Turcia a raportat că numărul morților a crescut la 29.605.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News