Faleza Ivan Patzaichin, la Tulcea. Horia Teodorescu, preşedinte CJ: Am văzut-o creionată, va arăta superb
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook CJ Tulcea
Facebook CJ Tulcea
Horia Teodorescu, preşedintele CJ Tulcea, a anunţat că faleza din municipiul Tulcea va purta numele lui Ivan Patzaichin. 

"Delta Dunării se confundă cu numele Ivan Patzaichin. Noi am dat numele falezei "Faleza Ivan Patzaichin", aşa se va numi în integralitate. Într-o parte terminală a falezei, unde a fost ales locul de cei care i-au fost alături lui Ivan Patzaichin, va fi o construcţie dedicată activităţii lui Ivan Patzaichin, unde se vor regăsi toate titlurile şi medaliile adunate de-a lungul vieţii. Eu am văzut-o creionată, va arăta superb. Va fi şi un mic muzeu, unde la fel, vom expune părţi din viaţa lui Ivan Patzaichin.

Viaţa sa şi copilăria probabil o vom revedea la Mila 23, acolo unde se face muzeul Ivan Patzaichin. Sunt convins că acolo vom găsi viaţa sa, aşa cum a trăit-o de-a lungul anilor", a declarat Horia Teodorescu, preşedintele CJ Tulcea, la DC NEWS TV. 

Turismul în Delta Dunării se diversifică. Horia Teodorescu (CJ Tulcea): Vrem ca oferta pe care o facem vizitatorilor să fie una aparte. Încercăm să extindem sezonul turistic

Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a explicat care sunt planurile pentru a revigora turismul deltaic și pentru a-l extinde pe o perioadă ma lungă de timp, astfel încât pierderile din sezonul rece să fie acoperite:

„A fost, recent, Festivalul Borșului de Pește la Jurilovca, ați avut un moment extraordinar, un festival cu mii de participanți la Enisala, ce plănuiți în această perioadă de extra-sezon?“, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu, adăugând că, „din păcate, greșeala de a interzice total vânătoarea restrânge sezonul turistic în deltă. Hotelurile, pensiunile ar fi avut clienți și acum, pe vreme de iarnă“.

„Sezonul turistic în Delta Dunării este unul mai lung decât cel de pe litoralul românesc. Lucrăm în echipă cu toți operatorii să vedem care sunt serviciile pe care le putem oferi turiștilor. Nu știu dacă a fost greșeală, cât a fost o exagerare că s-a oprit vânătoarea. A rămas doar la șacali, dar și aceea controlată. Bineînțeles, o vânătoare controlată trebuia, pentru că eu îmi aduc aminte că în zona noastră erau turiști, atunci când vânătoarea era permisă, și foarte mulți străini ne călcau pragul, parte din pensiunile din acea vreme, acum 20-25 de ani, funcționând inclusiv iarna.

Acum se încearcă foarte mult ca oferta pe care delta și turismul din deltă o face către turist să fie una aparte, către cei care preferă mâncarea tradițională din deltă și către serviciile pe care delta le oferă, pentru pescuit și pentru cei care iubesc delta indiferent de anotimp.

Vrem să găsim nișele pe care le putem oferi astfel încât să completăm și să diminuăm pierderile pentru perioada rece. Se încearcă acest lucru și cred că ceea ce este important e o promovare și o structurare a tuturor oamenilor din turism, într-o structură organizată, bine promovată, care cred că ar putea extinde sezonul. Dacă litoralul are 2-3 luni, noi oricum 6-7 luni putem funcționa pentru a reduce din pierderi. Mai trebuie să muncim la calitatea serviciilor. Trebuie să învățăm și trebuie să învățăm repede“, a spus, la DC News, Horia Tedorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel