Fake-uri chinezești depistate în Portul Constanța / Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Mii de produse contrafăcute, aduse din China, au fost depistate în Portul Constanța.

În data de 19.07.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, s-au sesizat din oficiu, în cazul din 17.06.2021, când aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța, au participat împreună cu lucrătorii vamali la controlul fizic efectuat asupra unui container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Astfel, în urma controlului, au fost descoperite 1636 seturi birou si scaune pentru copii, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute. 

Parfumuri și cosmetice, într-un alt container

Tot ieri, 19 iulie, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, s-au sesizat din oficiu, într-un alt caz înregistrat în data de  22.06.2021, când aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța, au participat alături de lucrătorii vamali la verificarea unui alt container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București.

'În urma controlului, au fost descoperite 5.040 parfumuri diferite mărci, în plus față de cele declarate în documente, precum și 26.832 seturi produse cosmetice susceptibile a fi contrafăcute.', precizează IGPF.

Bunurile au fost ridicate. Se fac cercetări

Mărfurile din ambele containere au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, după caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, respectiv de folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, încheie comunicatul.

VEZI ȘI: AVERTISMENT: Consumul de ţigări ilicite, în creştere. Volumul ţigărilor de contrabandă, aproape dublat

Haine contrafăcute în valoare de 170.000 de lei, descoperite la Călărași

Pe 13 iulie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Călăraşi, împreună cu reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, au descoperit într-un TIR, cantitatea de 1.390 articole vestimentare, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Cele 1.390 de articole vestimentare erau aduse cu un ansamblu rutier, condus de către un cetăţean turc, în vârstă de 35 de ani.

'Bunurile, în valoare de aproximativ 170.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate de către poliţişti la sediul S.T.P.F. Călăraşi.', preciza IGPF într-un comunicat anterior.

VEZI ȘI: Haine contrafăcute cu etichete ale unor firme celebre, oprite la graniță. Ar fi costat un milion de euro / GALERIE FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel