Data publicării:

Fake news-ul, cea mai puternică armă a rușilor. Ambasadorul Zuckerman, interviu

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România între 2019 și 2021, a atras atenția asupra faptului că Federația Rusă are o campanie foarte puternică de fake news.

Analistul politic Bogdan Chirieac a discutat împreună cu Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România în perioada 2019-2021, despre o armă extrem de puternică folosită de Federația Rusă.

'NATO a evitat complet să se implice direct împotriva armatei ruse, armatei roșii. Dacă un vas rusesc ar fi fost atacat de o țară membră NATO, atunci războiul ar căpăta o amplitudine globală.', a declarat Bogdan Chirieac.

'Dar ce înseamnă un atac? Trebuie să fie ceva fizic, când o persoană moare sau o clădire se prăbușește, fie să fie ceva cibernetic. Ce se întâmplă cu atacul când au distrus fermierii din Polonia, Ungaria, România pentru că ucrainenii nu au putut să își exporte grâul? Ce înseamnă un atac?', a declarat Adrian Zuckerman.

'Sunt toate situațiile pe care le-ați descris!', a răspuns Bogdan Chirieac.

'Și, probabil, și altele pe care noi nu le știm. Prin urmare, când vorbim despre un atac, ce înseamnă asta? Rușii au atacat Occidentul în multe feluri: au mințit, au o campanie de disinformation (n.red. fake news), propagandă și minciuni pe tot globul. Această campanie e foarte puternică, nu doar în România și în țările europene, însă în Europa, mai ales în partea de est. Acesta este un atac?'. a punctat Adrian Zuckerman.

'Da, este! Fake news-ul este o armă, în acest moment.', a subliniat Bogdan Chirieac.

'Exact așa. Prin urmare, când vorbim despre un atac, care trebuie să fie răspunsul unei țări care a fost atacată?!', a mai zis Adrian Zuckerman.

'Aveți dreptate, dar se consideră că, de exemplu, dacă strici sistemele informatice de la bordul unei nave militare este un atac! Dar nu impune o ripostă decât în același registru, să strice și ei sistemele electronice de la bordul altei nave, dar nu să scufunzi nava respectivă. Dacă faci așa, intri în altă zonă.', a zis Chirieac.

'Nimeni nu vrea să fie un război mai mare, mai ales americanii. Am văzut la administrația Biden că nu vor să escaladeze. Și au dreptate. Nimeni nu vrea să escaladeze, dar cum oprești așa un război? Aceasta este întrebarea!', a punctat Zuckerman.

'Un răspuns l-ați oferit, că nu se poate negocia cu Putin.', a spus Chirieac.

'Da, dar de ce nu au fost trimise mai multe arme în Ucraina? Mai multe servicii americane și din alte țări spuneau că ei cred că rușii vor invada Ucraina, de ce nu au fost trimise arme la ucraineni înainte de invazie?', a mai zis Adrian Zuckerman.

VIDEO

Youtube video image

Citește și - Am putea avea o bază militară americană, nu NATO, pe teritoriul României. Zuckerman, ambasador: România trebuie să devină mult mai puternică, nu numai militar, dar și economic

Citește și - Zuckerman, după respingerea României privind Schengen: Să le fie rușine! Olandezii și austriecii sunt în spatele acestei rușini / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel