Făina din insecte, aliat împotriva obezității: „Are un conținut mai scăzut de grăsimi”- arată un studiu
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Produsele preparate cu făină din insecte ar putea să ne ajute să slăbim.

Conform cercetătorilor, insectele reprezintă o sursă bogată de proteine, sunt mai ușor de crescut, au un conținut redus de grăsimi și generează un impact mai mic asupra mediului în comparație cu alte surse de proteine, ceea ce le face un candidat promițător în lupta împotriva obezității, informează ITVX. Cu toate acestea, un sondaj realizat de către academicieni a relevat că majoritatea oamenilor nu sunt predispuși să încerce consumul de insecte. Acest obstacol de natură psihologică ar putea reprezenta unul dintre principalele impedimente în promovarea consumului de insecte ca alternativă sustenabilă și sănătoasă în alimentația umană.

Sondajul online a fost realizat pe un eșantion de 603 adulți din Marea Britanie între 2019 și 2020. Participanților la studiu li s-au adresat întrebări referitoare la vârstă, sex, etnie, nivel de educație și preocupările legate de mediu. De asemenea, aceștia au fost invitați să completeze o "scală a dezgustului alimentar", evaluând gradul lor de repulsie față de părțile mai puțin consumate ale animalelor, cum ar fi organele, precum și față de alimentele mucegăite.

Participanților li s-au adresat și întrebări cu privire la percepția lor asupra gustului insectelor. Aproximativ jumătate (47%) au afirmat că nu ar fi dispuși să consume insecte, în timp ce 40% au exprimat incertitudini în acest sens. Doar 13% dintre respondenți au indicat că ar fi dispuși să introducă insectele în dieta lor cu regularitate.

Insectele sunt și mai ieftine!

Prezentând rezultatele la Congresul european privind obezitatea desfășurat la Veneția, Dr. Maxine Sharps, de la Universitatea De Montfort, a declarat: „Factorul de dezgust asociat cu consumul de insecte întregi ar putea fi depășit prin încorporarea făinii de insecte în alimentele procesate. Acest lucru a fost realizat cu succes cu produse din orez îmbogățite cu făină de greieri sau de lăcuste în alte părți ale lumii." 

Autorul principal, Dr. Lauren McGale, de la Universitatea Edge Hill din Lancashire, a adăugat: „Insectele sunt o sursă bogată în proteine și microelemente și ar putea contribui la găsirea unei soluții la problemele legate de obezitate și subnutriție.  Unele insecte bogate în proteine, cum ar fi greierii măcinați sau viermii de făină liofilizați, sunt mai ieftine și mai ușor de crescut, au adesea un conținut mai scăzut de grăsimi și au un impact mai redus asupra mediului decât animalele obișnuite." 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel