Facultățile private rămân cu locurile neocupate. Au lansat oferte speciale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
student
student

Rezultatele slabe de la examenul de Bacalaureat îi înebunește pe recortii facultăților private. În condițiile în care doar circa 20.000 de elevi au rămas eligibili pentru înscrierea la facultate, iar în total sunt aproximativ 120.000 de locuri, facultățile private au lansat oferte speciale pentru cei care au luat bacul în trecut.

O astfel de ofertă a fost lansată de Universitatea Alma Mater din Sibiu. Insituția dorește să se orienteze către alți potențiali clienți și oferă reduceri la taxe, chiar şi de 50%, pentru candidaţii care au peste 40 de ani. Restul taxei se poate plăti în 12 rate.

Totuși, există facultăți care ar putea ieși cu bine din acest impas. Una din ele este Facultatea de Medicină din cadrul Universității Titu Maiorescu, care ar fi salvată de elevii care nu vor să facă altă facultate din alt domeniu. În condițiile în care acum e prea târziu pentru a intra la o instituție de stat, candidații nu ar avea altă opțiune decât învățământul privat.

De asemenea, o altă scăpare ar putea veni din partea elevilor care au trecut examenul de bacalaureat în sesiunea din iunie, dar nu au intrat pe locurile de la buget și nu își permit să plătească taxa de școlarizare, care este mai mare la stat decât la privat.

Cu toate acestea, facultățile private vor ieși pe pierdere pentru că, pe lângă cei 20.000 de candidați, este imposibil ca ofertele în genul celei de la Sibiu ar putea atrage încă 100.000.

Citește și: A pierit şi ultima speranţă pentru cei care nu au luat Bac-ul: nici facultăţile private nu acceptă fără bacalaureat

Rezultate oficiale BAC 2011: 19,52% dintre elevii prezenţi la examen au promovat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel