Facturi uriașe. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, săgeți la adresa ANRE
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 19 ian, 21:47
WhatsApp
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a criticat, miercuri, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„După părerea mea, ANRE trebuia să se implice, să verifice daca softurile au fost actualizate și să le explice companiilor că nu pot emite facturi dacă nu au softuri actualizate”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei, miercuri, 19 ianuarie, la TVR 1.

„ANRE nu dă socoteală Guvernului, este o instituție independentă”, a mai spus Virgil Popescu, adăugând: „Trebuie să vorbim despre rolul fiecărei instituții... Dacă vor să fie independenți, fiecare să-și facă treaba, trebuie să avem o discuție!”

Citește și: Factură din Italia. Răzvan Dumitrescu, către ministrul Virgil Popescu: Atenție

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a adus, în cadrul unui interviu acordat DCNews, noi explicaţii cu privire la facturile uriaşe la energie electrică şi gaze naturale.

Ministrul Virgil Popescu a fost prezent în studioul DCNews, invitat în cadrul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu, „Ce se întâmplă”. Jurnalistul i-a oferit, la un moment dat, un exemplu din Italia.

G Ad:

„Să vedem cum este în Italia! Un cetățean de acolo ne-a trimis o factură de gaz din Italia: 97,13 euro. Dar atenție ce spune doamna respectivă: voiam să vă arăt o factură de lumină și gaz. 8,49. Specific că locuiesc într-o casă de 100 metri pătrați, patru camere, bucătărie mare, baie la fel. E o factură pentru familii care primesc bonus în funcție de situația economică anuală. În două cuvinte, cine are până în 30.000 euro pe an intră în bonus”, a spus Răzvan Dumitrescu.

„Sigur că se poate face, dar nu aș vrea să plecăm de la Italia că există prețuri mai mici în afară, pentru că au mai fost prezentate niște facturi din Belgia. Acolo era un avans, nu prețul final. (...) Nu are cum să fie atât de puțin în Italia, decât dacă este un tarif social, în genul persoanelor vulnerabile de la noi”, a spus Virgil Popescu.

„Dar atenție: pragul de vulnerabilitate la ei este de 30.000 euro pe an. Pam, pam!”, a intervenit Răzvan Dumitrescu.

„Eu cred că, în primul rând, împreună cu Ministerul de Finanțe, ar trebui să vedem ce spațiu fiscal avem și să vedem ce putem oferi”, a zis ministrul Virgil Popescu. 

„La noi, dacă ai avea 30.000 euro pe an, ești ultra bogat”, a mai zis Răzvan Dumitrescu. 

Ulterior, Virgil Popescu a cerut factura din Italia, „chiar vreau să mă uit, să discutăm și cu colegii.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro