Facturi curent. Alessio Menegazzo (ENEL), despre guvernul României: În momentul ăsta, se polarizează prea mult
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Guvernul României
Sursa foto: Facebook Guvernul României
Alessio Menegazzo, Director pentru Sustenabilitate și Afaceri Instituționale ENEL România, a criticat modul de aacțiune al Guvernului privind situația din energie.

Întrebat, în cadrul dezbaterii online "Criza energetică - soluții la problemele momentului”, eveniment organizat de trustul DC News Media Group, câte din facturile pe care le-a emis ENEL în luna ianuarie au fost greşite, Alessio Menegazzo a spus:

"Nu am o cifră exactă. Cred că ne limităm la o marjă de 10% -15%. Având în vedere că este o situaţie excepţională şi vorbim de 4 acte normative pe acelaşi subiect care s-au schimbat... Ordinul comun a venit foarte târziu. De asta vorbeam de coresponsabilitate pentru că este un fapt că a fost un timp foarte scurt pentru a implementa aceste legi care au fost date din partea autorităţilor. Dacă pornim de la premiza că toată lumea aşezată la masă este de buna-credinţă, putem să avem un efect. Evident, unde se greșește, se plăteşte. Unde se greşeşte, se ajustează. Unde se greşeşte, se cere scuze. Dar asta trebuie să fie abordarea comună. Fără a căuta un vinovat, pentru că în momentul ăsta poate este mai simplu să dai o explicație către un public larg, dar aici este diferenţa substanţială. Toţi cetăţenii din România, plătitori de taxe şi impozite, se aşteaptă la un guvern responsabil. Mie mi se pare că în momentul ăsta se polarizează prea mult".

"Nu vom mai avea probleme cu emiterea facturilor"

Întrebat dacă "după actul normativ adoptat astăzi se vor elimina toate problemele pe care le-am avut în ultimele trei luni", ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că "niciun act normativ nu poate rezolva punerea lui în practică." Totuși, ministrul Virgil Popescu își dorește ca, "după ce aprobăm acest act normativ, să avem o întâlnire cât se poate de repede cu marii furnizori, la energie electrică, dar și la gaze, în așa fel încât această tranziție de a pune înapoi și emiterea facturilor aferente lunii februarie, care se va face probabil la începutul lunii martie, să ne prindă pe toți pregătiți, să nu avem probleme."

Modificările au fost făcute la anumite constante, în funcție de "cum și-au adaptat aplicațiile informatice". "Tocmai pentru a nu face modificări de structură.", a precizat Virgil Popescu. 

"Sunt convins că nu vom mai avea probleme cu emiterea facturilor. Și cred că nici pe luna ianuarie, facturile pe care le vom emite în februarie, nu vom mai avea, pe vechile plafoane ale ordonanței, probleme de acest tip.", a conchis Virgil Popescu la DC News TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel