Factor obscur în jurul lui Iohannis. Oana Zamfir, către Ponta: Dați numele în direct
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp

Victor Ponta, într-un interviu acordat jurnaliștilor Oana Zamfir și Răzvan Dumitrescu, la emisiunea 'Subiectiv', a făcut referire la grupul de putere din jurul lui Klaus Iohannis. Rugat să dea nume și să spună direct cine face parte din acest grup de influență, Victor Ponta a ocolit răspunsul.

"Ați spus că erau dispuși la propriu să calce pe cadavre. În calitate de premier, ați avut imformații că cineva era dispus la propriu să provoace cadavre pentru a goni guvernul?", a întrebat jurnalistul.

"Am avut informații că urmau demonstrații de stradă când încă nu se anunțase, pe Facebook, mobilizarea. Am știut de la domnul Oprea. Știam că urmează o întreagă acțiune pornită de la tragedia de la Colectiv, dar care deviase total de la eveniment", a zis Victor Ponta la emisiunea realizată de Oana Zamfir și Răzvan Dumitrescu la Antena 3.

Întrebat de Răzvan Dumitrescu dacă au existat presiuni externe pentru a părăsi funcția de premier, Victor Ponta a zis: "Nu, presiuni au fost din partea domnului Iohannis și a grupului de putere din jurul domniei sale".

Oana Zamfir a intervenit și întrebat: "Faceți referire la acest factor obscur. De ce nu spuneți în clar? Dați-mi trei nume care fac parte din acest grup de putere pentru că altfel trăim așa într-o nebuloasă, ceva, o putere supranaturală conduce România în acest moment".

"Nu este o putere supranaturală. Este foarte naturală. Este umană. Nu sunt extrareștri. Nu are rost să spun eu cine sunt oamenii din jurul domnului Iohannis pentru îi cam știți. Mă refer la cei care îl sfătuiesc. Vă rog să-l întrebați pe domnia sa acest lucru. Mai mult nu vreau să spun și nu este cazul", a zis premierul.

Răzvan Dumitrescu a continuat: "Dan Mihalache? Laurențiu Ștefan?".

"Nu îl cunosc foarte bine pe domnul Laurențiu Ștefan. L-am văzut de câteva ori la anumite evenimente. Mai mult nu știu", a răspuns Victor Ponta.

"Vă referiți la o zonă de servicii de informații?", a zis Oana Zamfir.

Victor Ponta a răspuns: "Mă refer strict la o zonă de putere politică și de grupuri de interese care până la urmă se așează. După ce a plecat Traian Băsescu, și-au găsit un nou reprezentant. Despre asta vorbesc".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel