Facebook vrea să-și construiască propriul oraș
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
Facebook intră pe piața imobiliară cu propriul oraș, chiar lângă sediul din Silicon Valley.

Facebook se alătură altor giganți tehnologici care dezvoltă proiecte imobiliare. Rețeaua socială a lui Mark Zuckerberg vrea să-și construiască propriul oraș, lângă sediul său din Silicon Valley, în apropiere de Menlo Park, California, potrivit Daily Mail.

Angajații Facebook ar putea alege să locuiască acolo. 

Proiectul poartă numele 'Willow Park' și presupune un complex de imobile de locuit și spații de birouri se va întinde pe o suprafață de peste 23.000 de metri pătrați.

'Willow Park' este prevăzut cu 1.729 de apartamente, un supermarket, farmacii, cafenele, restaurante, un hotel cu 193 de camere și un parc. De asemenea, complexul va avea și spații de birouri și săli de conferinţe.

Sursa citată precizează că Facebook se va putea extinde și va putea angaja aproximativ 3.400 de persoane, date fiind noile spații de birouri.

Anul trecut, Google a lansat planul pentru dezvoltarea 'Downtown West', un 'oraş în oraş', la San Jose, cu 4.000 de case, magazine, restaurante, un hotel și centre culturale și de divertisment.

Între timp, locuințele din România se scumpesc pentru a treia oară

Dragoș Nichifor a vorbit recent despre piața imobiliară din România care experimentează în prezent o creștere a prețurilor, dar și o schimbare a comportamentului cumpărătorilor. Brokerul a mai adăugat că nu prevede o scădere a prețurilor imobiliare pe termen scurt și mediu.

'Chiar o mare parte din creștere a survenit în ultimele 6 luni, deci creșterea de preț s-a accelerat în ultima perioadă și pe lângă orice motiv real care ar sta la baza acestei creșteri, de exemplu creșteri de prețuri la materialele de construcție, există o exagerare a prețului și din cauza comportamentului cumpărătorilor și al vânzătorilor. În momentul în care piața crește, vânzătorii intră în așteptare, prețul este mult ridicat și nu mai sunt maleabili în negociere, considerând că ei cu cât așteaptă mai mult, sau cu cât întârzie decizia de vânzare mai mult, cu atât așteaptă un preț mai mare. 

Vorbim de imobilele deja puse în circuit care ar ieși la vânzare din partea unor proprietari privați și nu dezvoltatori. Pe când cumpărătorii, tot în această perioadă de creștere, intră într-o fibrilație și acceptă niște prețuri și condiții pe care nu le-ar fi acceptat acum câteva luni de zile de exemplu. Și în felul acesta cererea se mărește artificial, cumpărătorii ajung să se grăbească să ia decizia de cumpărare, doar pentru că simt că peste câteva luni prețul va fi și mai mare. 

Am putea trage niște concluzii în care aș spune că prețurile au crescut artificial cumva și din cauza comportamentului cumpărătorilor. În perioada următoare nu văd să se mai liniștească, pentru că discrepanța între cerere și ofertă e deja destul de mare și e nevoie de un timp de ajustare. Dar, din păcate, vânzătorii se obișnuiesc cu prețul și vor fi foarte greu de convins să dea înapoi, de aceea eu nu estimez nici o scădere de preț în viitorul scurt și mediu, dimpotrivă, cel mult o plafonare', a declarat Dragoș Nichifor, broker de credite, la Digi24. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel