Facebook taxează utilizatorii care trimit mesaje vedetelor
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp
Facebook dislike
Facebook dislike

Cea mai mare platformă de socializare din lume a început să taxeze utilizatorii din Marea Britanie pentru mesajele trimise celebrităților, prețul ridicându-se în jurul a 10 lire sterline,relatează  Sunday Times.

Autor:Daniela Bodeanu

Primele testări ale acestei noi idei au început la sfârşitul anului trecut în SUA. În Marea Britanie, utilizatorii vor plăti pentru a-i trimite un mesaj unei vedete, până la 11 lire sterline. Cele mai ieftine mesaje costă 11 penny.

De exemplu, utilizatorii care vor să-i trimită un mesaj înotătorului Tom Daley trebuie sa plătească 10,68 de lire.

Pentru scriitorul Salman Rushdie sau pentru rapper-ul Snoop Dogg, prețul este de 10,08 lire. Pentru alte celebrități locale, însă, prețul este similar celui plătit pentru contactarea oricărui alt utilizator Facebook, care nu face parte din cercul de „prieteni”, respectiv de 0,71 de lire.

Compania susține că a luat această decizie pentru a stopa bombardarea VIP-urilor cu mesaje nedorite,sau chiar jignitoare de la străini.

Utilizatorii care sunt „prieteni” sau au „prieteni” comuni pot sa comunice între ei fără să plătească.

Pentru cei care doresc să contacteze o persoană din afara cercului de „prieteni”, au două opțiuni: fie plătesc o taxă, iar mesajul ajunge direct în căsuța poștală a persoanei respective, fie nu plătesc, iar mesajul ajunge într-un  fel de folder,mai puțin vizibil.

Introducerea acestei taxe a fost criticată, pentru că majoritatea oamenilor știe că unul din sloganurile cu care Facebook  s-a lansat,este: ”It's free and always will be”

Reprezentanţii Facebook au transmis că nu a fost luată o decizie privind implementarea acestui sistem de plată la nivel mondial și că totul depinde de cum vor reacționa milioanele de oameni care au un astfel de cont deschis.

Se pare că Facebook vrea sa-și lărgească aria de activitate și să beneficieze de noi venituri. De curând, compania a lansat o nouă interfată, ce poate fi instalată pe telefoanele care au sistem de operare Android. Compania va livra reclame prin intermediul acestei aplicaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel