Facebook, schimbare MONUMENTALĂ. Ce se întâmplă dacă ai citit știri false
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Facebook a luat o măsură drastică în legătură cu informațiile neadevărate de pe platforma sa.

Facebook a luat o măsură drastică în legătură cu informațiile neadevărate de pe platforma sa. Compania va plasa mesaje contra informațiilor false în fluxul utilizatorilor care au interacționat cu povești false despre coronavirus, conform The Verge.

Platforma de socializare a lansat o actualizare despre lupta sa cu informațiile false, anunțând că va lansa două caracteristici noi care promovează știrile corecte. Una dintre acestea este afișarea unei casete speciale pentru utilizatorii care au apreciat, au reacționat sau au comentat la o postare ștearsă ulterior de Facebook. Această casetă va conține o încurajare de a vizita site-ul Organizației Mondiale a Sănătății.

O nouă secțiune

Pe lângă această casetă, Facebook lansează și o secțiune numită „Află informațiile" (numele nu este încă confirmat în română, n.r.) plină de știri adevărate despre pandemie.

Site-ul a fost numit „epicentrul dezinformării legate de coronavirus" de către grupul nonprofit Avaaz. Compania a respins acuzația, spunând că a șters „sute de mii de postări false" doar în ultimele săptămâni.

Avertizări despre potențiale informații false

Postările care au conținut mai ușor, dar tot spre fals, compania afișează o avertizare. Acest lucru face ca 95% dintre persoane să nu mai citească postările care sunt marcate cu acest avertisment.

Anterior, Facebook deschisese un portal pentru ca oamenii să vadă dacă au apreciat sau au urmărit o pagină ce conținea propagandă rusească, în contextul alegerilor americane din noiembrie 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel