Facebook, profit de miliarde de dolari, în ciuda scandalurilor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Facebook a înregistrat un profit uriaş, în ciuda scandalurilor din ultima perioadă. 

Facebook a înregistrat un profit peste așteptări pentru al treilea trimestru, în timp ce continuă să se confrunte cu o presă negativă din cauza scurgerilor de documente interne, relatează BBC. Gigantul rețelelor de socializare a obținut un profit de 9 miliarde de dolari în trimestrul III, în creștere față de cele 7,8 miliarde de dolari de anul trecut.

Compania a fost afectată de o nouă actualizare de confidențialitate a sistemului de operare iOS 14 de la Apple, care a îngreunat direcționarea reclamelor către anumiți utilizatori.

Situația vine pe fondul unor noi acuzații de comportament lipsit de etică formulate de un fost angajat. Frances Haugen a publicat în presă un set de documente interne, în care susține că Facebook a pus profitul înaintea siguranței utilizatorilor.

Mai multe relatări ale presei susțin că documentele arată că Facebook a eșuat să modereze conținutul care promova discursul instigator la ură și traficul sexual.

Luni, Mark Zuckerburg, directorul executiv al Facebook, a declarat investitorilor în cadrul unei conferințe telefonice: "Ceea ce vedem este un efort coordonat de a folosi în mod selectiv documentele care au făcut obiectul unor scurgeri de informații pentru a picta o imagine falsă a companiei noastre", scrie Mediafax.

Postări simultane pe Facebook şi Instagram 

Facebook şi Instagram testează o modalitate prin care utilizatorii vor putea realiza postări simultan pe ambele platforme. 

Facebook le permite deja utilizatorilor să transfere poveştile de pe Instagram pe Facebook, dar acum testează o modalitate prin care să permită postarea conţinutului de pe Facebook în Instagram. Pentru cei care sunt activi pe ambele platforme, această unealtă ar ajuta la economia de timp necesar postării pe fiecare platformă în parte. De asemenea, Facebook se poate asigura că Instagram va rămâne o platformă cu conţinut, mai ales după investiţiile făcute pentru atragerea tinerilor, în dauna unor aplicaţii precum Snapchat sau Tiktok, scrie techcrunch.com. 

Când va fi disponibilă, unealta va putea fi văzută în căsuţa din care se fac toate postările de pe Facebook. Odată apăsat, butonul va deschide un ecran nou unde se va putea alege distribuirea unor postări individuale de pe Facebook pe Instagram, ori dacă se alege distribuirea postării respective şi atât. 

Utilizatorii vor putea transfera pe Instagram din Facebook fotografii, videoclipuri, dar şi albume de până la 10 poze. Nu vor putea fi transferate postările care conţin doar text, transmite sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel