Facebook introduce o nouă opțiune, pe care mulți internauți o voiau. Cum îți ștergi istoricul de pe aplicație
Autor: Cătălina Burghelea | Publicat pe: 02 feb 2020, 15:49
WhatsApp
Giganticul Facebook anunță noi schimbări majore pentru utilizatori. O opțiune pe care mulți internauți o voiau acum este disponibilă. 

Opțiunea Clear History (Șterge istoric) e acum disponibilă în toate țările, potrivit CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg. Ea poate fi găsită într-o nouă secțiune numită Off-Facebook activity (Activitate în afara Facebook), ce permite utilizatorilor să vadă ce entități au transmis informații rețelei de socializare. 

Opțiunea Clear History poate fi un instrument util dacă primești constant reclame pentru ceva ce ai căutat recent online sau sugestii Facebook de lucruri de care ai putea fi interesat.

Noua opțiune de ștergere istoric a fost anunțată inițial în cadrul conferinței anuale Facebook în 2018, după scandalul Cambridge Analytica, și a fost disponibilă în 3 țări după luni de amânări. Facebook susține că aceste întârzieri au fost cauzate de probleme tehnice legate de modul în care compania stochează datele pe servere, scrie digi-world.tv.

Unde poate fi găsită opțiunea în Facebook

"Activitatea în afara Facebook e un nou nivel de transparență și control," a scris Zuckerberg pe blog. "Am lucrat la asta de ceva timp pentru că am fost nevoiți să reconstruim câteva dintre sistemele noastre pentru a face posibilă opțiunea."

Dacă vrei să accesezi noua opțiune, o găsești în Settings (Setări) > Your Facebook Information (Informațiile tale Facebook) > Off-Facebook Activity (Activitatea în afara Facebook).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?