Facebook începe să verifice IDENTITATEA utilizatorilor
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Facebook verifică identitățile managerilor de pagină pentru a împiedica distribuirea dezinformărilor pe platforma sa, însă compania se concentrează acum pe conturi individuale.

Facebook verifică identitățile managerilor de pagină pentru a împiedica distribuirea dezinformărilor pe platforma sa, însă compania se concentrează acum pe conturi individuale, conform Engadget.

Platforma de socializare va verifica acum identitățile persoanelor din spatele profilurilor care au „un tipar de comportament inautentic” și ale căror postări „devin rapid virale”, în Statele Unite. Acest lucru ar putea determina dacă un cont suspicios de popular face parte dintr-o campanie de propagandă.

Măsuri concrete pentru a preveni dezinformarea

Compania americană va reduce distribuirea postărilor virale dacă un deținător al unui cont fie nu are o Carte de Identitate care nu se potrivește cu acel cont sau dacă nu dorește să colaboreze. În plus, aceste persoane nu vor putea posta pe paginile pe care le administrează până nu se identifică prin procesul de autentificare. Facebook a spus că datele personale vor fi „stocate în siguranță” și că nu vor fi distribuite pe profilurile utilizatorilor.

Practic, Facebook face totul mai puțin să să șteargă utilizatorii de pe platforma sa, chiar dacă au fost ocazii în care compania a alungat conturi și pagini pentru că ar fi avut legătură cu campanii de dezinformare. Chiar și așa, efortul este unul important înainte de alegerile prezidențiale din SUA din 2020, pentru a preveni succesul unor campanii oculte care se desfășoară pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel