Facebook face angajări. Se caută manageri de pagini, web designeri şi specialişti în social-media
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
patron_facebook
patron_facebook

Facebook, cea mai mare reţea socială, cu peste 500 de milioane de utilizatori, angajează 2.000 de oameni, iar până în 2017 vrea să crească numărul la aproape 9.400.

Dar nu faptul că Facebok angajează este uimitor, ci efectul creat de prezenţa lui în piaţă. 2,5 milioane de siteuri sunt integrate cu Facebook, lucru ce presupune angajarea de manageri de pagini, web designeri şi specialişti în social-media. Companii precum Apple, RIM şi Nokia angajează echipe care să conducă integrarea cu Facebook, potrivit Wall Street Journal.

Din 2009 şi până în prezent, numărul locurilor de muncă care conţin cuvântul cheie Facebook, pe site-ul agregator SimplyHired, a crescut cu 245%. Astfel, acum sunt scoase la concurs 11.000 de poziţii pentru dezvoltare şi alte 20.000 de locuri non-dezvoltare. Developeri de aplicaţii, data analysts, vânzători, specialiştii în relaţii publice sau în social –media, toţi sunt căutaţi datorită Facebook. Surse apropiate companiei spun că sunt peste 1 milion de developeri de aplicaţii, care nu sunt angajaţi direct ai Facebok.

Dar câte locuri de muncă a creat totuşi Facebook? “Exte imposibil de cuantificat”, spune Jullian Carroll, purtătorul de cuvânt al Facebook, în timp ce Justin Smith, fondatorul Insider Network, o companie de cercetare de piaţă care acoperă acest domeniu, spune ca este vorba de câteva mii.

Citește și:

Facebook ar putea valora 100 de miliarde de dolari

Înainte de Facebook, patru prieteni aducaţi în faţa unui Xbox era social-gaming. Acum, jocuri ca Mafia Wars sau Farmville au răsturnat acest model, conectând sute de mii de jucătorii din toată lumea.

Estimările arată că până în 2012, această industrie va creşte la 1,3 miliarde dolari. Anul trecut, 23 de milioane de utilizatori ai reţelei Facebook au jucat cel puţin o dată pe lună.

În timp Facebook este platforma pe care se află aceste jocuri, mii şi mii de angajaţi care le creează nu lucrează pentru Facebook. Zynga, cel mai mare companie din industria de social-gaming vrea să angajeze 700 de specialişti în Flash, C++, PHP şi Java până la sfârşitul anului. Playfish, a doua cea mai mare compnie, angajează 250 de data analysts.

Citește și:

Facebook are zilele numărate, afirmă scriitorul Bruce Sterling

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel