Facebook cenzurează crimele Germaniei împotriva Poloniei din al Doilea Război Mondial
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Facebook a ELIMINAT mai mult conținut antivaccinist. Afirmații care vor fi șterse de pe rețeaua de socializare
Facebook a ELIMINAT mai mult conținut antivaccinist. Afirmații care vor fi șterse de pe rețeaua de socializare
Facebook cenzurează crimele germane din cel de-al Doilea Război Mondial împotriva polonezilor.

Rețeaua Facebook a blocat contul în limba engleză al Institutului Național al Memoriei pe 6 februarie 2021, gigantul rețelelor sociale indicând că interdicția era pentru o postare făcută în urmă cu șapte luni cu privire la crimele germane împotriva copiilor polonezi și planurile de germanizare a tinerilor din Polonia.

„Facebook a blocat încă o dată o postare a Institutului Național al Memoriei, referitoare la crimele germane împotriva copiilor polonezi. Pe 6 februarie, Facebook a interzis contul în limba engleză al institutului. Motivul a fost o postare de acum șapte luni în care se discuta despre planurile de germanizare a copiilor polonezi. În postarea interzisă am scris despre planurile de germanizare a copiilor, referindu-ne la documente autentice. În ciuda contestației depuse, contul a fost dezactivat de sâmbătă dimineață.

De fapt, situația actuală este similară cu cea de la mijlocul lunii ianuarie, când Facebook a blocat promovarea în străinătate a filmului realizat de institut, despre lagărul german din Łódź și cei 3.000 de copii închiși acolo. Institutul Memoriei Naționale protestează împotriva cenzurării informațiilor despre crimele germane în timpul celui de-al doilea război mondial”, se arată în reacția institutului.

Deși a existat un val de cenzură tehnologică care vizează mișcările conservatoare și de dreapta, de obicei piesele istorice despre crimele comise de Germania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial nu sunt controversate și nu sunt supuse cenzurii. Cu toate acestea, nu a fost prima dată când Facebook ia măsuri împotriva institutului, informează RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel