Data actualizării:
Data publicării:

Face baloane din gumă de mestecat şi câştigă 800 de euro pe lună. Să mai mergi la serviciu?

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
captură video
captură video

O femeie din Germania își câștigă existența cât ai spune „gumă de mestecat”. Julia Forat (30 de ani) se filmează și se fotografiază în timp ce face baloane, publică imaginile pe Internet și taxează vizualizările, iar asta îi aduce bani frumoși lună de lună: 800 de euro, uneori chiar şi 1000.

Julia a devenit o adevărată senzaţie pe rețelele de socializare pentru baloanele uriașe pe care le face din gumă de mestecat. Pentru asta, consumă peste 30 de bucăţi de gumă în timpul unei sesiuni de înregistrare foto și video. Doar 6 euro o costă investiţia în "consumabile" dar, în schimb, câștigă de o sută de ori mai mult. Femeia lucrează și în marketing și spune că aceasta este metoda cea mai rentabilă de a câștiga bani din conținut foto și video pe Internet. „Doar căţiva oameni ştiu de fetişul meu cu guma de mestecat. Un prieten mi-a spus, odată, în glumă, că aș putea face bani din vânzarea de clipuri în care mestec gumă și fac baloane. A început ca un mod de a mă distra, dar m-am documentat puţin şi am descoperit că există diverse comunităţi online dedicate acestui fetiș. Restul e istorie”, a spus Julia, pentru publicaţia britanică Daily Mirror.

„Am început să distruibui conţinut de acest fel pe diverse site-uri şi am început să fac incredibil de multe vizualizări. Fanii mei sunt mulţumiţi că le dau ceva ce nu găsesc în altă parte. După ce văd ce public online, îmi cer conţinut personalizat, fie că e vorba de clipuri sau de fotografii. Îi las să ceară baloane cât de mari, cât de multe, ce ţinute vor şi să-mi spună din ce unghi vor să-mi fac poza sau să mă filmez”, a mai spus femeia.

Bani extra pentru plăceri extra

Deşi Julia câştigă bine din talentul său inedit, ea preferă să nu renunţe la jobul ei zilnic, în marketing. Tânăra susţine că făcutul de baloane e o slujbă secretă, care nu necesită mult efort, dar care îi aduce bani destui pentru a-şi face câte o plăcere. „Nu e un job full-time potrivit pentru mine. Eu am diplome în arhitectură, în inginerie civilă şi în marketing. Depinde de la lună la lună câţi bani câştig din făcut baloane, dar, de cele mai multe ori, e peste 800 de euro”, a povestit ea, pentru aceeași sursă. „Cumpăr guma online, de multe ori în pachete de 90 de bucăţi, care sunt foarte ieftine. Dacă vreau un balon foarte mare, folosesc 10-15 bucăţi, dar când fac unul imens, ajung să folosesc peste 30 de bucăţi. Mi se pare chiar foarte amuzant să fac asta şi e o provocare”, a mai dezvăluit Julia.

Este periculos sau nu să înghiţim guma de mestecat?

Nu ştim să fie vreun copil care să nu fi auzit asta de la părinți - 'Să nu înghiți guma de mestecat că ți se lipește de stomac. Dar oare cât de periculoasă este guma de mestecat sau cât de inofensivă este pentru organism? Ca idee, o gumă de mestecat are în linii mari următoarele ingrediente:  Sorbitol, Maltitol, Mannitol, Xylitol, Acacia, Acesulfam de potasiu, Aspartam, Fosfat de calciu, Ceara din care se fac lumanari și Sterat de sodiu. Prin urmare, o gumă de mestecat, chiar dacă nu se pot dizolva în sucul gastric, nu va rămâne blocată în stomac. Chiar dacă nu se poate digera iar enzimele gastrice nu îi pot afecta structura, aceasta în schimb va „traversa” sistemul digestiv și va fi eliminată din organism. Practic, mitul cum că o gumă de mestecat se va lipi de stomac și va rămâne acolo, că va da dureri de cap pe termen lung, sunt doar non-sens-uri, afirmații menite să sperie copiii și să-i dezvețe de obiceiul de a mesteca guma pentru a le genera un sentiment de panică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel