Fabrica de Cultură, unde TNRS joacă Faust, cumpărată de Primărie. Constantin Chiriac: Obiectivul va deveni o realitate
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
faust
faust
”Fabrica de cultură”, locația de pe strada Triajului unde de peste un deceniu se joacă Faust, spectacolul-fenomen al Teatrului din Sibiu, a fost scoasă la licitație de către firma de construcții care deține proprietatea. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a cerut aprobarea consilierilor locali pentru cumpărarea spațiului.

„Salutăm acordul Primăriei Sibiu de a se implica în achiziția Fabricii de Cultură prin participarea la licitație și mulțumim tuturor serviciilor care au reușit să găsească calea legală pentru această acțiune, a spus Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național Radu Stanca și și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat, în primul rând doamnei primar Astrid Fodor, care încă de anul trecut a dorit împlinirea acestui obiectiv, dar nu s-au întrunit toate condițiile legale.
Mulțumim tuturor și sperăm ca ceea ce înseamnă obiectivul Fabrica de Cultură să devină o realitate a Sibiului, o structură care este atât de plină de conținut”.

Municipalitatea dorește să înceapă, în strada Triajului, construcția Centrului de spectacole și Conferințe, care va muta aici activitatea Teatrului ”Radu Stanca”. Recuperarea investiției se va face din economiile la plata chiriei pentru ”Fabrică”, adică în jur de 5,3 milioane de lei annual, iar teatrul va avea unde să-și depoziteze decorurile și echipamentele din mai multe locații din oraș unde, de asemenea, se plătește chirie. Teatrul Radu Stanca și FNTS aduc sute de mii de turiști anual în Sibiu, contribuind în cea mai mare măsură la bugetul local.

După cumpărare, sălile Fabricii de cultură vor putea fi închiriate pentru diferite evenimente, se pot face proiecții de filme sau susține spectacole sau diferite ateliere pentru care există deja spații amenajate. Toate acestea ar putea duce anual venituri de 3,5 milioane de lei anual, bani care ar putea fi folosiți pentru întreținerea spațiului, dar și plătită o parte din cheltuielile cu achiziția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel