Fă acest lucru o dată pe lună și mașina de spălat va funcționa mai mulți ani: un truc grozav care funcționează
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 15 iun 2022, 09:19
WhatsApp
Fă acest lucru o dată pe lună și mașina de spălat va funcționa mai mulți ani - un truc grozav care funcționează. Sursa - Pexels
Aparatele electrocasnice ne-au schimbat viața. Toate aceste obiecte ne-au îmbunătățit foarte mult viața de zi cu zi. Datorită frigiderului, alimentele pot fi păstrate mai mult timp. Cu mașina de spălat vase putem spala oalele și farfuriile mai repede și cu mai puțin efort. 

Cu ajutorul cuptorului cu microunde putem chiar dezgheța sau încălzi rapid alimentele. Ce să mai zicem de mașina de spălat rufe!  În orice caz, nu trebuie să uităm să avem grijă de electrocasnicele pe care le avem în casă. Dacă, totuși, nu doriți să riscați să le schimbați des, iată ce trebuie să faceți o dată pe lună. 

Spray anti-praf, realizat cu ingredientele din bucătărie: este eficient și ieftin  

Pentru ca mașina  de spălat să nu se deterioreze prematur, obligându-ne astfel să o schimbăm după câțiva ani de activitate, ar fi bine să ne luăm câteva mici precauții. În acest sens, întreținerea și curățarea mașinii de spălat sunt primordiale.

Plase de țânțari, detașabile și ușor de instalat pe ferestre. Iată cum le putem face acasă

G Ad:

În special, dacă ai observat că în interior s-a acumulat murdărie și calcar, iar cuva miroase urât, înseamnă că ai neglijat acest aspect foarte important. Cu toate acestea, dacă nu vrei să greșești, cu siguranță, trebuie să faci asta o dată pe lună. 

Covorul rămâne plin de praf chiar și după aspirare? Cu acest truc vei rezolva imediat problema

Pentru a avea grijă de mașina de spălat, ca aceasta să funcționeze mai mult timp, este esențial să efectuați această operațiune o dată pe lună. Practic, trebuie doar să o curățați cu acest truc simplu. 

Luați o jumătate de litru de înălbitor și spală mașina la 60 de grade. După aceea, clătește bine și gata. Mașina de spălat își va mulțumi! 

Tricoul alb este pătat sau are o nuanță gri? Pune-l la fiert cu mai multe felii de lămâie și bucură-te de rezultat

Dacă totuși tot nu ești mulțumit, iar din cuvă continuă să iasă mirosuri neplăcute, repetă procedura și în loc de înălbitor folosește o soluție compusa din oțet, acid citric și peroxid de hidrogen. Procedând astfel, toate problemele vor dispărea. 

Secretul perdelelor perfect albe: iată ce trebuie să faci imediat după ce le-ai spălat 

Multe persoane preferă să cumpere perdele din materiale sintetice. Avantajele produselor sintetice sunt costul relativ scăzut, designul mai interesant și o curățare mai ușoară.  

Chiar dacă costă mai puțin și se spală ușor, țesăturile sintetice își pierd rapid culoarea originală, ceea ce este foarte frustrant pentru gospodine.

Totuși, dacă veți respecta o recomandare simplă, veți reuși să mențineți albul perfect al perdelelor, chiar dacă acestea sunt spălate des. 

Multe femei nu usucă corespunzător perdelele sintetice scoase din mașina de spălat.

Cum se curăță oglindă pătată, ca să arate ca nouă: nimeni nu știe aceste trucuri

Majoritatea gospodinelor sunt obișnuite să lase perdele să se usuce direct sub razele soarelui.

Tocmai această acțiune duce la pierderea albului original al produsului. 

Perdelele spălate trebuie agățate într-un loc, în care lumina soarelui nu ajunge. Acolo ar trebui lăsate până se usucă complet.

Covorul rămâne plin de praf chiar și după aspirare? Cu acest truc vei rezolva imediat problema

Poate că în acest caz, perdelele se vor usca mai greu, însă gospodinele nu trebuie să-și facă griji cu privire la culoarea produsului: albul perfect va fi păstrat.

Regula funcționează pentru perdele sintetice albe de orice fel: atât transparente, cât și opace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro