F1: Marele Premiu al Ungariei, câștigat de australianul Oscar Piastri. Prima victorie pentru tânărul pilot
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Pilotul australian Oscar Piastri (McLaren) a obţinut duminică prima sa victorie în Formula 1.

Acesta s-a impus în Marele Premiu al Ungariei, desfăşurat pe circuitul Hungaroring (4,381 km). Pe locul doi s-a clasat coechipierul său britanic Lando Norris, plecat din pole position, iar pe locul trei a fost britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), transmite Agerpres.

Oscar Piastri a obţinut această victorie graţie unei strategii a echipei McLaren, care a generat controverse. "Un mic gust amar", notează site-ul eurosport.fr. La ordinele echipei, Lando Norris l-a lăsat pe Piastri în faţă cu trei tururi înainte de final.

Norris a fost nemulţumit de această decizie, fiind pe locul doi în clasamentul piloţilor, în spatele olandezului Max Verstappen (Red Bull). Diferenţa dintre ei era de 84 de puncte înaintea cursei, acum este de 76.

Detalii despre tânărul pilot australian

Piastri, în vârstă de 23 de ani, a debutat în Formula 1 în 2023, obţinând prima sa clasare pe podium în Marele Premiu al Japoniei. Două săptămâni mai târziu, a câştigat cursa de sprint în Qatar.

Format la Academia Alpine, Piastri a rămas pilot de rezervă al echipei franceze în 2022, în ciuda titlului său din Formula 3 în 2020 și din Formula 2 în 2021. McLaren nu mai reușise o dublă din vara lui 2021. Pe locul 4 în Marele Premiu al Ungariei s-a clasat monegascul Charles Leclerc (Ferrari), urmat de Max Verstappen, câștigătorul ultimelor trei ediții ale Campionatului Mondial.

Formula 1 va continua weekendul viitor cu Marele Premiu al Belgiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel