F1. Magnussen pleacă de pe prima poziție în cursa ce stabilește grila MP a Braziliei
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Unsplash (Sander Trooijen)
Sursă foto: Unsplash (Sander Trooijen)
Magnussen va pleca în cursa de azi din pole position.

Danezul Kevin Magnussen (Haas) va pleca din prima poziţie în cursa de sprint care va stabili grila Marelui Premiu al Braziliei de Formula 1 după ce a reuşit cel mai bun timp al calificărilor de vineri, pe circuitul Interlagos, informează AFP și Agerpres.

Kevin Magnussen, care a obţinut primul său pole position en F1 şi totodată primul pole position al echipei Haas, va lua startul sâmbătă înaintea olandezului Max Verstappen (Red Bull), care şi-a asigurat deja titlul de campion mondial al piloţilor în acest sezon.

Britanicul Russell (Mercedes) va pleca din poziţia a treia, urmat de compatriotul său Lando Norris (McLaren), spaniolul Carlos Sainz (Ferrari) şi francezul Esteban Ocon (Alpine).

MP al Braziliei, care va avea loc duminică, este ultima dintre cele trei etape din acest sezon care propune o cursă de sprint sâmbăta, un format inaugurat în sezonul trecut şi deja utilizat în acest an la MP al regiunii Emilia-Romagna şi la cel al Austriei.

Compania Red Bull a fost amendată cu 7 milioane de dolari

Red Bull Racing a fost obligată să plătească 7 milioane de dolari Federației Internaționale de Automobile (FIA) din cauza unei încălcări financiare minore comise în timpul sezonului de Formula 1, din  2021 câștigat de pilotul olandez Max Verstappen, potrivit publicației Almayadeen.

Potrivit FIA, Red Bull Racing a depășit limita de cost de 114 milioane de lire sterline (132 de milioane de dolari) cu 1,86 milioane de lire sterline (2,2 milioane de dolari).

În declarația sa, Formula 1 a declarat: ”În rezumat, s-a dezvăluit că Red Bull a depășit plafonul de cost pentru 2021 de 118.036.000 lire sterline cu mai puțin de 5% (1.864.000 lire sterline sau 1,6%), ceea ce este o încălcare minoră. În ceea ce privește sancțiunile, Red Bull trebuie să plătească 7 milioane USD către FIA ​​în termen de 30 de zile de la data executării ABA (Accepted Breach Agreement)". Citește mai multe AICI

Lewis Hamilton vrea ca oamenii să renunţe la reţelele de socializare. El are 30 de milioane de urmăritori pe Instagram

Pilotul britanic de Formula 1 Lewis Hamilton (Mercedes) a spus că oamenii ar trebui să renunţe la reţelele de socializare, pe care le-a catalogat "deosebit de toxice", scrie DPA.

Septuplul campion mondial, care are peste 30 milioane de urmăritori pe Instagram şi aproape opt milioane pe Twitter, a făcut afirmaţia în urma boicotului anunţat de Sky TV faţă de Marele Premiu al Mexicului.

Olandezul Max Verstappen şi întreaga sa echipă Red Bull - inclusiv şeful acesteia, Christian Horner - au refuzat să vorbească cu cei de la Sky TV duminică, la o săptămână după ce reporterul Ted Kravitz a spus că lui Hamilton i s-a "furat", sezonul trecut, cel de-al optulea titlu mondial, după cursa de la Abu Dhabi.

"Reţelele de socializare devin din ce în ce mai toxice pe măsură ce anii trec şi ar trebui să renunţăm la ele. Sănătatea mintală este un lucru atât de important în acest moment. Atât de mulţi oameni citesc comentariile, lucrurile pe care le spun alţi oameni, şi de multe ori unii îi rănesc pe ceilalţi. Platformele media trebuie să facă mai mult pentru a proteja oamenii, în special copiii şi femeile. Pentru moment ele nu fac asta, aşa încât cred că ura în online va continua să se împrăştie", a spus Hamilton (37 ani). Vezi mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel