Expoziţie de pisici în Parcul Regal al Castelului Bran în weekend
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere
Parcul Regal al Castelului Bran va găzdui, în weekend, expoziţia mondială de pisici Chat Noir, Chat Blanc, în cadrul căreia vor concura 147 de feline.

Evenimentul este susţinut de Asociaţia Clubul Felin Magnifcats, membru al World Cat Federation, în parteneriat cu Castelul Bran şi se va desfăşura într-un cort expoziţional, accesul fiind gratuit, au anunţat organizatorii, potrivit Agerpres. Arbitrajul este programat în intervalul orar 10,00 – 18,00, atât sâmbătă cât şi duminică, fiind asigurat de o echipă de arbitri internaţionali WCF, formată din Eva Kalman (Ungaria), Kamil Kolczinski (Polonia), Cornelia Hungerecker (Germania) şi Jane Allen (Marea Britanie).

În concurs sunt înscrise 147 de pisici din rasele British Shorthair şi Longhair, Persane şi Exotice, Scottish Fold şi Scottish Straight, Highland Straight şi Highland Fold, Kurilian Bobtail cu păr lung şi scurt, Maine Coon, Munchkin, Maine Coon Polydactil, Ragdoll, Sacra de Birmania, Neva Masquerada, Bengaleză, Cornish Rex, Lykoi, Albastru de Rusia, Savannah, Thai, Sphynx, precum şi noua rasă de pisici din România, Transylvanian. Participarea este internaţională, expozanţii venind din România, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina, Italia, Grecia, Austria.

La începutul lunii mai, tot în Bucureşti, a mai avut loc o expoziţie cu 150 de pisici de pe tot globul, cunoscută sub numele SofistiCAT. Un juriu internaţional a evaluat exemplarele de feline din rasele Abysiniană, Albastru de Rusia, Bengaleză, British Shorthair, British Longhair, Devon Rex, Exotică, Maine Coon, Neva Masquerade, Norvegiană de Pădure, Persană, Ragdoll, Singapura şi pisica de casă. SofistiCAT este cel mai important eveniment de specialitate din sud-estul Europei şi unul dintre cele mai populare din România şi este organizat de Asociaţia Felină SofistiCAT, Federaţia Naţională Felinologică din România (FNFR) şi Federaţia Internaţională Felină (FIFe). De regulă, la expoziţiile SofistiCAT există şi un stand cu pisici vaccinate şi sterilizate, care pot fi adoptate. 

Top 10 cele mai frumoase pisici din lume

S-a făcut chiar un clasament al celor mai îndrăgite rase din întreaga lume:

British Longhair sau Highlander

Se spune despre această felică cum că ar fi cea mai fotogenica pisică din lume. British Longhair este o rasă de dimensiuni medii, cu păr lung, o pisică domestică, originară din Marea Britanie. Ce o face atât de populară? Frumusețea sa și blana care necesită o îngrijire special tocmai din pricina faptului că este multă și are nevoie de periaj pentru a nu se încurca.

Angora Turcească

Angorele turcești fac parte din speciile antice de pisici, apărute natural, originare din centrul Turciei, în regiunea Ankarei. Angora turcească este adesea confundată cu Persană. Persană este o pisica scundă și îndesată, liniștită, retrasă, în timp ce Angora este mică, în general, cu o greutate de 2,3-4 kg. Corpul este alungit, urechile lungi și ascuțite, iar ochii sunt mari și migdalați. Formă capului este complet diferită. În comparație cu capul lat și turtit al Persanei, Angora prezintă un cap mic, de lungime medie, de formă conică, continuat cu un gât lung, subțire și elegant.

Scotish Fold

Scottish Fold este o rasă de pisică domestice cu o mutație genetică naturală dominantă care afectează cartilajul în tot corpul, determinând urechile să se "îndoaie", îndoind înainte și în jos spre partea din față a capului, ceea ce îi conferă pisicii ceea ce este adesea descris ca un aspect "de bufniță". Simpaticele Scotish Fold au capacitatea de a smulge zâmbete prin simpla apariție, chiar dacă de fel ele nu sunt foarte afectuoase, ci preferă să țină distanța față de stăpân.

Pisica norvegiană de pădure

Norvegiana de pădure este o pisică robustă cu picioarele din spate musculoase și lungi. Corpul este de lungime medie, bine proporționat și musculos, cu pieptul adânc și o osatură puternică. Forma capului se incadrează într-un triunghi echilateral. Ochii sunt mari și expresivi. Urechile de dimensiuni medii, rotunde continuă linia care unește obrazul cu baza urechii. Trăsătura care diferențiază, într-adevăr, norvegiana de pădure de celelalte rase, este blana sa splendidă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel