Expoziţie cu obiecte confecţionate de deţinuţi: "Promovarea activităţilor culturale"
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Seminarii, o expoziţie a obiectelor confecţionate de deţinuţi, competiţii de atletism şi fotbal, spectacole de muzică, precum şi un exerciţiu demonstrativ de dresaj canin vor fi organizate, marţi, la Penitenciarul Bucureşti-Jilava, în cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Naţional Interpenitenciar "InterFest".

Potrivit unui comunicat de presă al unităţii penitenciare ce găzduieşte evenimentul, va fi şi o expoziţie de fotografie, intitulată "Lumea interzisă", cu imagini realizate în locurile de detenţie în perioada octombrie 2005 - ianuarie 2006, într-un proiect al "Jurnalului Naţional" în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Conform sursei citate, oaspeţii vor avea posibilitatea să viziteze Fortul 13 Jilava- Memorialul Rezistenţei Antitotalitare.

La festival participă 21 de penitenciare - expun obiecte realizate de deţinuţi, susţin spectacole sau participă la acţiuni sportive -, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile, ai mediului academic şi ai instituţiilor publice partenere.

"Organizarea festivalului urmăreşte consolidarea şi dezvoltarea reţelei de suport pentru deţinuţi, prin promovarea activităţilor culturale, artistice şi sportive desfăşurate în colaborare cu societatea civilă, pentru optimizarea intervenţiei derulate de către reprezentanţii instituţiilor publice şi ai organizaţiilor neguvernamentale în unităţile de detenţie şi creşterea şanselor de recuperare socială a persoanelor care au executat sancţiuni privative de libertate", se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel