Expoziția ”Obiecte preistorice din Colecţia Severeanu”
Autor: Magdalena Popa Buluc | Publicat pe: 03 feb 2017, 10:44
WhatsApp
Muzeul Municipiului București are plăcerea să vă invite  vineri ,  3 februarie , orele  17.00 , la vernisajul expoziției  Obiecte preistorice din Colecţia Severeanu , care va avea loc în Sala cu Vitralii a Muzeului George Severeanu (Str. Henri Coandă nr. 26).

Expoziția cuprinde piese mai puțin cunoscute din Colecția „Maria și dr. George Severeanu”, donată Muzeului Municipiului București în anul 1939. Dintre acestea fac parte obiecte preistorice din spațiul carpato-danubian, vase ceramice din Egiptul Predinastic și unelte de silex din nordul Europei, selecția fiind un bun prilej de a călători în timp, din paleolitic până în prima epocă a fierului.

Ca orice colecție privată, aceasta are o istorie unică al cărei personaj principal este fondatorul său și oglindește, printre altele, personalitatea, gradul de erudiție, situația materială, statutul social, gusturile estetice și artistice ale colecționarului, fiind și amprenta paradigmelor socio-politice specifice perioadei în care au avut loc achizițiile - Drd. Vasile Opriş, muzeograf în cadrul Muzeului George Severeanu și curator al expoziției.

Expoziția Obiecte preistorice din Colecţia Severeanu continuă seria de incursiuni tematice care a debutat în anul 2013 în cadrul muzeului cu scopul de a oferi publicului ocazia de a admira colecții valoroase.  Deschiderea expunerii permanente a Muzeului George Severeanu va avea loc în toamna anului 2017.

Expoziţia Obiecte preistorice din Colecţia Severeanu poate fi vizitată de marți până duminică, intervalul orar 10.00 – 18.00, în perioada 3 februarie - 2 aprilie 2017. Muzeul George Severeanu vă invită să vizitați și expoziția Istoria circulației monetare în București și în împrejurimi, deschisă, de asemenea, până la data de 2 aprilie 2017.

Muzeul George Severeanu este găzduit în fosta reședință a medicului radiolog George Severeanu (1879-1939) și cuprinde o impresionantă colecție de numismatică (cca. 9000 de piese). Pasionat de cultura antică, acesta a colecționat și vase grecești, sticlărie romană, artefacte din bronz și marmură, pe care le puteți descoperi în expunerea permanentă a muzeului și în diferitele expoziții temporare organizate la sediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?