Expoziția „Muzeul vârstelor” își așteaptă vizitatorii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp
Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul vârstelor - vernisaj. Foto: Cristian-Oeffner-Oprea
Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul vârstelor - vernisaj. Foto: Cristian-Oeffner-Oprea
Casa Filipescu-Cesianu a găzduit luni, 19 decembrie 2016, vernisajul expoziției „Muzeul vârstelor – de la copilările la senectute”, primul proiect expozițional cu profil de antropologie urbană din România, coordonat de Dr. Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București.

Deschiderea expoziției s-a bucurat de un interes ridicat din partea comunității. Membri ai lumii academice, profesioniști ai sectorului cultural românesc, studenți și pasionați de teme culturale s-au întâlnit în număr mare pentru a se bucura de această premieră muzeală.

 

Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul vârstelor - vernisaj

Au luat cuvântul Domnul Academician Prof. Dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici, membru al Consiliului Științific al M.M.B. și susținător activ al proiectelor instituției, Doamna Dr. Cristina Glavce, Institutul de Antropologie „Fr. I. Rainer”, instituție parteneră a M.M.B., Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, manager al Spitalului Clinic Filantropia și domnul Sorin Minea, ce au contribuit la realizarea spațiului „Sala de nașteri” din expoziție, demers fără precedent într-un muzeu din România. 

Expoziția „Muzeul vârstelor – de la copilărie la senectute” valorifică într-un concept curatorial modern obiecte autentice din toate colecțiile Muzeului Municipiului București, completate cu instalații multimedia interactive, invitând la reflecții despre viața publică și cea intimă în Bucureștiul ultimilor 300 de ani, cu trimiteri către viitor. Aceasta va putea fi vizitată de miercuri până duminică, 10:00 – 18:00 (ultimul vizitator intră la 17:30) la Casa Filipescu-Cesianu, Calea Victoriei nr. 151. 

Muzeul vârstelor, Casa Filipescu-Cesianu - vernisaj

Programul în perioada sărbătorilor: Casa Filipescu-Cesianu, precum și restul muzeelor şi caselor memoriale din componența Muzeului Municipiului Bucureşti, vor fi închise în zilele de DUMINICĂ, 25 DECEMBRIE 2016 și DUMINICĂ, 1 IANUARIE 2017.

În zilele de SÂMBĂTĂ, 24 DECEMBRIE 2016 și SÂMBĂTĂ, 31 DECEMBRIE 2016, programul de vizitare este între orele 10:00-14:00 (ultima intrare la 13:30).

Muzeul vârstelor, Casa Filipescu-Cesianu - vernisaj

 

Odată cu vernisajul expoziției „Muzeul vârstelor – de la copilările la senectute”, Muzeul Municipiului București finalizează procesul de deschidere a Casei Filipescu-Cesianu către vizitatori. Astfel, a fost completat proiectul de extindere a ofertei culturale din care a făcut parte și Muzeul Dr. Nicolae Minovici („Vila cu Clopoței”), prin inaugurarea expoziției „Frații Minovici – pionierat medical și univers spiritual” în luna mai 2016, dar și inaugurarea Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, redeschis în ultima parte a anului curent.

Pentru anul 2017, Muzeul Municipiului București își propune să ofere comunității noi proiecte culturale, incluzând expoziții care vor valorifica lucrări de patrimoniu. 

Foto: Cristian-Oeffner-Oprea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel