'Explozii puternice' în provincia Isfahan din centrul Iranului - Reuters / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
'Explozie puternice' s-au auzit vineri dimineață în regiunea Isfahan din centrul Iranului, transmite Reuters.

Update 4

Nu a avut loc niciun atac străin asupra orașelor iraniene, inclusiv Isfahan, a declarat vineri o „sursă informată” pentru Press TV din Iran, în contextul în care sistemele de apărare aeriană din Isfahan au fost activate pentru a intercepta drone suspecte, transmite Reuters.

'Nu există relatări despre un atac cu rachete deocamdată', a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Spaţiale Iraniene, Hossein Dalirian, pe rețeaia de socializare X. Sursa a zis că apărarea antiaeriană a ţării a doborât 'trei microdrone'. De asemenea, Agenţia Spaţială Iraniană a negat un atac cu rachete, dezminţind informaţii venite din Statele Unite conform cărora Israelul a lansat proiectile contra teritoriului iranian. 

Update 3

Iranul a ridicat restricțiile de zbor în mai multe aeroporturi, transmite Reuters.

Nu au fost cauzate daune, a declarat vineri un comandant superior al armatei iraniene, Siavosh Mihandoust, potrivit televiziunii de stat, adăugând că zgomotul auzit în Isfahan a fost din cauza sistemelor de apărare aeriană care au vizat un „obiect suspect”.

Update 2 

Un oficial iranian a relatat, pentru Reuters, faptul că exploziile auzite în Isfahan a fost rezultatul activării sistemului de apărare antiaeriană a Iranului pentru a intercepta drone suspecte.

Conform sursei citate, nu a fost un atac cu rachete.

Update 1 Explozii și în sudul Siriei

Atacuri au avut loc și în regiunea Soueida din sudul Siriei, în dimineața zilei de vineri, a declarat pentru AFP un activist de la un site de ştiri online, Suwayda 24, în timp ce au apărut informaţii despre trei explozii în Iran, transmite AFP.

'Au fost lovituri asupra poziţiei unui radar al armatei siriene în vestul provinciei Soueida', a zis Rayan Maarouf, fără a indica originea atacurilor.

Știrea inițială

Iranul a raportat 'explozii puternice' în provincia Isfahan (centru). Oficialii americani au spus că Israelul a efectuat operațiuni militare contra Iranului, dar nu le-au descris. Israelul a efectuat o lovitură în interiorul Iranului, vineri, 19 aprilie, a declarat un oficial american pentru CNN. Israelul nu a confirmat această informație.

Televiziunea de stat iraniană a raportat vineri dimineaţa 'explozii puternice' în provincia Isfahan, indicând că nu sunt cunoscute cauzele.

Video

Ulterior, au fost anunţate trei explozii în apropierea unei baze militare şi doborârea unor drone, precum şi faptul că 'nu au fost atacuri cu rachete până în prezent'. Agenţia oficială Irna a anunţat că autorităţile iraniene au activat apărarea antiaeriană în mai multe provincii vineri dimineaţa, după informaţii despre cel puţin o explozie în centrul ţării.

Zborurile comerciale au fost suspendate către şi dinspre mai multe aeroporturi, inclusiv Teheran, potrivit agenţiei Mehr, care citează autorităţile aeroportuare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel